IZMEĐU PLITVIČKIH JEZERA I OTOČCA

MIGRANTI SE OBRAČUNALI NOŽEVIMA Policija uhvatila sedam muškarca bez dokumenata, trojica s vidljivim ozljedama na tijelu, jednome je život ugrožen

 
Ilustracija
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Prilično žestoki obračun između migranata izbio je sinoć na području općine Vrhovine, između Plitvičkih Jezera i Otočca, a u njemu je sudjelovalo barem sedmero muškaraca.

Policijska uprava ličko-senjska je potvrdila da su njihovi djelatnici "prilikom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija u mjestu Gornji Babin Potok uhvatili jednog muškarca bez osobnih dokumenata, s vidljivim ozljedama na tijelu, te ubrzo u mjestu Rudoplje šest muškaraca bez osobnih dokumenata, od kojih su trojica imali vidljive ozljede na tijelu".

Trojici muškaraca je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici u Gospiću, dok je jedan hitno prebačen u zadarsku bolnicu gdje je hospitaliziran s teškim tjelesnim ozljedama.

- S obzirom da je utvrđeno da su svi muškarci nezakonito prešli državnu granicu, u tijeku je utvrđivanje njihovog identiteta, te daljnje postupanje sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu i kriminalističko istraživanje - navode u policiji.

Neslužbeno doznajemo da su migranti u sukobu koristili noževe. Radi se o šestorici Pakistanaca i jednom Afganistancu. Teško ozlijeđeni među njima državljanin je Pakistana. Njegove teške ozljede nanesene su nožem, doznajemo da je izboden, te su mu policajci najvjerojatnije spasili život, no nožem su nastale i lakše ozljede ostalih sudionika obračuna, iako se u njihovom slučaju radilo o porezotinama i plićim ubodima.

Svi detalji bit će poznati nakon što policija utvrdi sve okolnosti događaja. U ovom trenutku nije poznato jesu li oni bili jedna skupina migranata ilegalaca, pa je došlo do međunacionalnog obračuna unutar grupe, ili se možda radilo o dvije sukobljene skupine.

Ono što je sigurno, jest da su državnu granicu prešli na potezu od Ličkog Petrovog Sela do Bogovolje, odnosno da su u RH ušli sa šireg bihaćkog područja, koje je trenutno najkritičnija migrantska točka Balkana. Baš taj dio hrvatske granice jučer je obišla predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u društvu ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:14