ONLINE PREVARA

Mislila je da razgovara s bratićem: Uplatila novac prevarantu, on ga prokockao i živio od dobitaka

Policija PU brodsko-posavska je dovršila istraživanje te kazneno prijavila 30-godišnjaka za prijevaru i za pranje novca

Policijski kombi (ilustracija)

 Tomislav Kristo/Cropix

Mislila je da preko društvene mreže komunicira sa svojim bratićem, no prekasno je shvatila da je s druge strne prevarant. Na kraju je 50-godišnjakinja digla na noge kriminaliste iz Slavonskog Broda koji su uspjeli ući u trag kršitelju zakona koji se domogao njezinog novca i prokockao ga.

Po dovršetku istraživanja 30-godišnji je muškarac kazneno prijavljen za prijevaru i pranje novca, a istražitelji su otkrili da je 29. travnja 2022. godine 50-godišnjakinji poslao zahtjev za prijateljstvom s profilnog imena njezina bratića. Doveo ju je u zabludu tako što je od nje tražio da mu pošalje Paysafecard bonove na iznos od 1300 kuna. Ona je to učinila, a tek s odmakom vremena, kad se čula s bratićem, shvatila je da je prevarena.

- Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je 30-godišnjak s 29. na 30. travnja 2022. godine, novčana sredstva pribavljena kaznenim djelom prijevare, putem online plaćanja prebacio na račun kladionice, odnosno uložio u igre na sreću, a ostvarene dobitke putem aplikacije isplaćivao i plaćao životne troškove - kažu iz PU brodsko-posavske koja je protiv osumnjičenog podnijela posebno izvješće kao dopuna kaznenoj prijavi protiv inicijalno nepoznatog počinitelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 07:36