ISTRAGA TRAGEDIJE

MISTERIJ CRVENOG AUTOMOBILA U ILICI Tužiteljstvo tvrdi: 'Utrku Kameničkog i nepoznatog vozila snimile su kamere sa zgrade - Ravnateljstva policije!'

 CROPIX

Indicije da se Marin Kamenički (20) neposredno prije prometne nesreće u Ilici, u kojoj su prije desetak dana smrtno stradale dvije osobe, utrkivao s nepoznatim autom crvene boje, te da su tu utrku zabilježile i nadzorne kamere na okolnim zgradama, zagrebačka policija je nedavno demantirala.

Međutim, kako smo neslužbeno doznali, te informacije se i službeno spominju u dokumentima državnoga odvjetništva. Naime, informacije na kojima se govori o snimci nadzorne kamere koja je navodno zabilježila nepoznati crveni automobil koji se paralelno s Mercedesom Kameničkog velikom brzinom vozio Ilicom u smjeru zapada, argumenti su, između ostaloga, zahtjeva Općinskog državnog odvjetništva da se Kameničkom odredi istražni zatvor.

Što je još nevjerojatnije, konkretna snimka na kojoj se dva automobila vide, a na koju se poziva tužiteljstvo, skinuta je s nadzorne kamere niti manje niti više - zgrade Ravnateljstva policije u Ilici.

Istraga traje

Kako smo ove informacije u ponedjeljak ponovno provjeravali u policiji, oni su nam pojasnili da nije decidirano utvrđeno da utrkivanja nije bilo, već da za njega za sada jednostavno nema dovoljno indicija, budući da se ne može utvrditi niti model, niti boja niti brzina automobila koji je paralelno s Kameničkim vozio po Ilici prije sudara, te kako je slučaj još otvoren.

“Policijska uprava zagrebačka nastavlja kriminalističko istraživanje u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom kako bi se utvrdili eventualni novi momenti u navedenome slučaju”, rečeno nam je iz zagrebačke policije. Kako je, pak, Jutarnji list neslužbeno doznao, tužiteljstvo zaključuje da postoje ozbiljne sumnje da se radi o crvenom automobilu. Što se tiče sporne snimke s nadzorne kamere, na njoj se navodno vide dva automobila koja su u smjeru zapada Ilicom pored Ravnateljstva policije prošla jedan za drugim neposredno prije nesreće, a jedan od njih je Mercedes Kameničkog.

Mobitel

Premda se doista ne može zaključiti kojom brzinom su vozili, evidentno je da su vozili otprilike jednako brzo, i to brže od ostalih auta u prometu. Dakle, ako je Kamenički vozio prebrzo, niti drugi auto nije vozio ništa sporije. No, kako neslužbeno doznajemo, snimka kamere i zaključak državnog odvjetništva nije jedino u navedenom predmetu što ukazuje na utrkivanje. Naime, i policija je saslušala jednoga svjedoka koji govori kako su se dva auta pored njega “trkala”. Svjedok s inicijalima G.S. rekao je kako se te večeri vozio Ilicom u smjeru zapada, te da su ga nedugo prije mjesta nesreće pretekla dva automobila koja su se utrkivala, jedan od njih je bio Mercedes, a drugi Golf, te da se Mercedes vozio sigurno oko 150 km/h. Njegov iskaz, međutim, ne potvrđuju drugi svjedoci, no ti drugi svjedoci uglavnom pričaju o samome sudaru, a ne o okolnostima koje su mu prethodile.

Također, nigdje se u predmetu ne spominje da je Kameničkom nakon nesreće bio oduzet mobitel, a što bi moglo biti važno kod utvrđivanja mjesta od kuda je krenuo, točnije s kim je bio u društvu ranije te večeri te je li se možda neka od tih osoba kasnije s njim utrkivala. No, iz policije nismo uspjeli doznati je li mobitel Kameničkoga zaista oduzet i pretražen, ili je pak tu napravljen potencijalno veliki propust u daljnjem utvrđivanju cjelovite istine oko događaja koji su na kraju doveli do strašne nesreće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:59