UBOJICA HOSPITALIZIRAN

MISTERIJ KRVAVOG ZLOČINA U DUBROVNIKU: ŠTO JE DRAGU G. NATJERALO DA UPUCA SVOJE RODITELJE? Susjedi tvrde da se radi o mirnom i vrijednom mladiću

Umjesto da je u pritvoru, Drago G. je hospitaliziran zbog zdravstvenih problema, kako kažu iz dubrovačke policije
 Tonci Plazibat / CROPIX

Točno 24 sata nakon što je Drago G. (37) iz pištolja ispalio više hitaca u majku Anu (68) i oca Branka (67) u stanu u dubrovačkim Šipčinama, u četvrtak oko 23 sata unatoč intenzivnoj liječničkoj intervenciji prestalo je kucati srce nesretne žene.

Njoj je sin nanio stravične ozljede glave kojima je nažalost podlegla, a Draginom ocu meci su ozlijedili vratnu kralježnicu i torakalni dio te se i dalje nalazi u teškom stanju u bolnici i, kako doznajemo, ne osjeća donji dio tijela. Paralelno s time, policijski službenici dubrovačke kriminalističke policije dovršili su istraživanje nad 37-godišnjakom kojeg sumnjiče za teško ubojstvo i pokušaj teškog ubojstva.

No umjesto da je predan pritvorskom nadzorniku i ispitan u prostorijama Županijskog državnog odvjetništva u Dubrovniku nakon čega bi, prema ustaljenoj proceduri za njega bio predložen istražni zatvor, Drago G. je hospitaliziran zbog, kako kažu iz dubrovačke policije, zdravstvenih problema.

Susjedi u nevjerici

Ključni moment istrage biti će njegovo psihijatrijsko vještačenje kako bi se utvrdilo je li 37-godišnjak u vrijeme stravičnog čina, kojem je prethodila nebulozna prepirka s roditeljima i koja je trajala neko vrijeme, bio ubrojiv i samim time svjestan onoga što čini i zašto uzima pištolj skriven u ormaru spavaće sobe.

U slučaju da vještačenje pokaže da je bio ubrojiv, prijeti mu višegodišnji zatvor, a utvrdi li se da je prilikom ispaljivanja metaka u roditelje bio neubrojiv, za njega će biti predloženo psihijatrijsko liječenje u trajanju od šest mjeseci koje će se dalje produljivati dok za to bude potrebe, a ta će odluka ovisiti o njegovu zdravstvenu stanju i odlukama liječničke struke.

Vijest da nema više Ane G., milog duha Dubrovnika, s nevjericom su prihvatili njezini susjedi, poznanici i prijatelji.

- Još uvijek nismo, kako se ono kaže, probavili vijest da je Drago pucao u mamu i u oca, a kamoli još na sve to da naše Anice više nema. Pa ta je žena živjela za sinove. Puna usta pozitive su joj bila za obojicu, a posebno za Dragu koji joj je bio mezimac, mlađe dijete.

Dubrovnik, 040620
Sinoc, 3. lipnja, u 23:05 sati u obiteljskoj kuci u Postarnjskoj ulici u Dubrovniku 37-godisnjak je iz vatrenog oruzja pucao u 68-godisnjaka i 67-godisnjakinju koji su zadobili teske tjelesne ozljede.
Na fotografiji: policija cuva objekt u kojem se, nakon pucnjave, skrivao napadac.
Foto: Bozo Radic / CROPIX
Božo Radić / CROPIX
Policija je čuvala objekt u kojem se nakon pucnjave skrivao napadač

Često je znala ponavljati da jedva čeka da joj se sinovi skrase i da postane baka te da bi tada konačno bila ispunjena njezina životna misija. Nije ovo zaslužila. Strah me pojmiti kako će to njezin drugi sin Ivo izdržati. Što ako ostane i bez oca? Iako je Branko jak, nedavno je bio u bolnici jer su mu noge otkazivale, i onda sad ova nevolja ga snađe - kaže za Jutarnji list jedna stanarka Podstranjske ulice u kojoj se u srijedu navečer dogodio krvavi zločin.

Drugi susjed strahuje kakav će sada biti odnos između dvojice braće.

Miran i vrijedan

- Nadam se da će Dragi njegov brat ipak biti oslonac tijekom boravka u pritvoru. Nisu to lake situacije. Ljudi u sekundi skrenu s pameti. Vjerujem da Drago nije planirao ubiti roditelje nego je to bio neki trenutak ludila koji se možda nikada ni ne razjasni, bez pravog motiva, ničim izazvan - mišljenja je drugi susjed.

Podsjetimo, u srijedu oko 23 sata nakon kraće prepirke s roditeljima Drago je u njih iz, najvjerojatnije očeva pištolja, ispalio nekoliko metaka te ih ostavio u lokvi krvi, a on se dao u bijeg. Susjedi su čuli povišene tonove te su alarmirali policiju koja je oko 3.30 sati nekih 400-tinjak metara od kuće u kojoj se dogodio zločin pronašla rastrojenog muškarca u jednom objektu unutar vrta u naselju Sedam smrtnih grijeha, ali ne i oružje kojim je nanio stravične ozljede roditeljima.

Što je natjeralo na ovako krvavi zločin mladića, za kojeg mještani vele da je miran, pristojan i vrijedan, možda se nikad ne otkrije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:01