BLAŽ RITOŠA

Misterij nestanka Woltovog dostavljača iz Poreča: ‘Brat se ni na što nije žalio, proživljavamo užas‘

Za nestalim mladićem tragaju hrvatska i slovenska policija, angažirani su helikopter i potražni psi, a pomažu i lokalni vatrogasci.

Blaž Ritoša; snimke nadzornih kamera

Punih je devet dana otkako se gubi svaki trag Blažu Ritoši (23) koji je 13. lipnja biciklom krenuo iz slovenskog Kopra prema Poreču, gdje ga je čekala majka. Potraga slovenske i hrvatske policije još nije dala nikakve rezultate, a sestra nestalog, Marta, detaljno nam je opisala sva dosadašnja saznanja.

- Blaž živi s bakom u Ljubljani, gdje i radi. Tog je dana, 13. lipnja, krenuo vlakom iz Ljubljane prema Kopru, gdje se na željezničkom kolodvoru iskrcao s biciklom. U 7.30 sati javio je mami da je došao u Kopar i da dolazi k njoj. Budući da radi kao Woltov dostavljač na biciklu, bio je u formi te mu je preko Buzeta po Parenzani trebalo otprilike šest sati vožnje jer je tom rutom jednom već išao, u veljači.

Majka zvala policiju

Međutim, do mame nije stigao. Ona je zvala porečku policiju, ali su je odbili, pa se naknadno obratila koparskoj. Prošle smo subote dobili posljednju lokaciju njegova mobitela na dan nestanka. Riječ je o triangulaciji Vanganel - Lopar - Pomjan. Ne znam što da mislimo. Ne može čovjek samo tako nestati - ispričala je za Jutarnji list Marta Ritoša, sestra nestalog mladića, navodeći da je poslije bratova nestanka automobilom više puta detaljno prošla trasu kojom se on najvjerojatnije kretao biciklom u smjeru Poreča.

Hrvatska i slovenska policija također su temeljito pročešljale navedeno područje, ali konkretnijih rezultata još nema. Angažiralo se i potražne pse, dizao se i helikopter, a obol u traganju dali su i lokalni vatrogasci.

Snimile ga kamere

- Proživljavamo užas, ništa nam više nitko ne govori. Pitanja je mnogo, a odgovora nema. Je li nam bio čudan? Brat se ni na što nije žalio, govorio da ga nešto tišti ili da ima problema, pa je nestanak sve još više uznemirio. Indicije, naravno, uvijek postoje, ali teško je išta sada govoriti. Razgovarala sam s bakom, koja je rekla da je Blaž onog jutra kad je odlazio na vlak bio normalan, pozdravio se, zaglio je i otišao biciklom prema postaji. Ničim nije odavao da nešto planira, a kamoli nestati - rekla nam je Marta i dodala da su od policije dobili podatak da njezin brat slovensko-hrvatsku granicu službeno nije prešao.

Posljednji put Ritoša je viđen na kolodvoru u Kopru. To dokazuju i snimke videonadzora koje je javno dostupnima učinila njegova sestra i na kojima se vidi da stoji uz svoj plavi bicikl. U vrijeme nestanka na sebi je imao plavo-bijelu majicu, crne kratke hlače, crne tenisice Nike, a nosio je crni ruksak i zelenu kapu. Istražitelji polažu nade u njegovu komunikaciju mobitelom te onu putem aplikacija i društvenih mreža, koju je vodio s nizom osoba, kako bi posložili mozaik nestanka te ga u konačnici pronašli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 13:51