POTRAGA KOD SPLITA

MISTERIJ RASPADNUTOG LEŠA Patolog: 'Truplo i glava sa Zente i noga sa Žnjana pripadaju istoj osobi! Glava i obje noge su grubo odsječene'

 CROPIX

NOVO 15:15 Truplo koje je pronađeno u utorak oko 16 sati u splitskoj luci Zenta pripada muškoj osobi staroj oko sedamdesetak godina. Pronađena potkoljenica od prije desetak dana na Žnjanu je sa 95% sigurnošću također potječe od te iste osobe.

SLAGALICA STRAVE Noga je odsječena sjekirom nakon što je žrtva izdahnula

Truplo bez glave i obje noge i bez odjeće na sebi pronašao je šetač koji je policiji rekao da je s tog mjesta toliko smrdilo da je morao jednostavno doći na mjesto užasa i vidjeti o čemu je riječ. Truplo koje je bilo dosta napuhano je bilo smješteno između dvije sike, a doznajemo da je u moru više od dvadesetak dana.

Patolog dr. Antonio Alujević rekao je za Slobodnu Dalmaciju:

- Glava i obje noge su grubo odsječene no to je učinjeno tek nakon što je nastupila smrt. Na tijelu je za života nastao višestruki prijelom rebara u predjelu prsnog koša. Naravno da ćemo uzorak s pronađenog leša usporediti sa uzorkom pronađene potkoljenice sa Žnjana. Rezultati će se znati za pet-šest dana,ali je velika vjerojatnost da ti dijelovi tijela pripadaju istoj osobi - rekao nam je Alujević.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SPLIT - Pripadnici temeljne policije i policijski ronioci PU splitsko-dalmatinske okupirali su jutros Lučicu Zenta.

Slobodna Dalmacija neslužbeno doznaje da je u pretrazi mora nađen dio leša, navodno muške osobe. Neslužbeno se doznaje kako je pronađen tijelo bez glave i noge. Leš u lučici Zenta jučer je prvi ugledao slučajni prolaznik, i to oko 16 sati.

Desetak policajaca češlja i vanjski dio lukobrana u neposrednoj blizini lanterne.

U zadnjih nekoliko tjedana na području PU SD nestalo je više osoba, a traga se za njih 64 koliko ih je sveukupno prijavljeno.

Inače, prije 10-tak dana nekoliko kilometara istočnije, na plaži na Žnjanu, nađena je potkoljenica muške osobe. Još nema nikakve potvrde da su ova dva slučaja povezana.

Splitski patolog dr. Antonio Alujević potvrdio je tada kako dio noge, odnosno lijeva potkoljenica, pronađena u moru kod splitske plaže Žnjan, pripada muškarcu, bijelcu visokom oko 179 centimetara te da se u moru nalazila šest dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 05:22