BUKTINJA U ZAGREBU

Misterij: Tko je zapalio Audi u vlasništvu poznatih zlatara koji su prijatelji s Mamićem, a radili su nakit i Kolindi?

Obitelj Dodić nije željela komentirati ovaj nemili događaj. Korisnica Audija nije prijavila policiji nikakve prijetnje
 Damir Krajač/Cropix

Tko je i zašto polio benzinom Audi A5 u Štefanovečkoj ulici u Dubravi, a koji koristi poznata zagrebačka zlatarka Dubravka Dodić, intenzivno istražuju zagrebački kriminalisti.

U ponedjeljak oko 23.25 sati nepoznati je počinitelj došao do ograđenog dvorišta vulkanizerske radionice u kojem je bio parkiran skupocjeni automobil. Nakon što ga je polio, kažu iz policije, zapaljivom tekućinom, sumnja se da ga je zatim zapalio.

Brzo po dojavi na mjesto su stigli zagrebački vatrogasci koji su promptno ugasili vatrenu stihiju te spriječili njezino širenje.

Obitelj Dodić o potezu nepoznatog piromana nije željela govoriti, a, kako doznajemo, korisnica Audija nije policiji prijavljivala nikakve prijetnje. Iz vulkanizerske radionice, na čijem je ograđenom dvorištu policija obavljala očevid, rekli su nam tek kratko da su u velikom poslu i da nemaju komentara.

Stanari Štefanovečke i poznanici Dodićevih su, pak, zaprepašteni.

- Čuli smo pucketanje vatre i pomislili smo da je možda netko opet zapalio kontejner. No kroz prozor smo vidjeli vatrogasce kako stižu na Aveniju Dubrava jer je odmah nakon skretanja u Štefanovečku gorjelo u dvorištu vulkanizera. Ostali smo zatečeni kad smo čuli da je to auto koji vozi naša Dubravka i da ga je netko polio benzinom.

Navodno je sve snimila nadzorna kamera i doista se nadam da će što prije otkriti tko je auto zapalio kao i motiv. Ne znam kome bi se ta divna žena zamjerila - kaže za Jutarnji jedna stanarka ulice. Dodaje i da su Dodići veliki humanitarci, nesebično pomažu svakome i da su sve stekli marljivim radom nekoliko generacija.

- Nažalost, zlatari su omiljena meta zavidnika i pohlepnika koji ne podnose tuđi uspjeh. Auto je zapalio ili neko iz te branše ili rastrojena budala iz čiste obijesti. Kao da nije dovoljno što su njihove zlatarske radnje već bile na meti pljačkaša - naglašava drugi stanar obližnje zgrade gdje se dogodio piromanski čin.

Dubravka Dodić sestra je jednog od najpoznatijih hrvatskih zlatara Paška Dodića, prijatelja Zdravka Mamića, koji je, uz ostalo, radio i nakit za predsjednicu RH koji je nosila na inauguraciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 06:49