ISTRAŽUJU SE OKOLNOSTI

MISTERIOZNA SMRT PORED MAKARSKE Policija utvrdila identitet muškarca kojeg su turisti našli na puteljku prema plaži, riječ je o poznatom poduzetniku

 CROPIX

Utvrđen je identitet muškarca čije je tijelo 22. kolovoza pronađeno na predjelu Vepric kod Makarske, piše Slobodna Dalmacija.

Radi se o Željku Selaku (43), poznatom poduzetniku iz Splita koji se bavio prodajom i ugradnjom klimatizacijskih uređaja te prijevozom.

S obzirom da se radi o osobi koja je u svom poslu baratala s velikom količinom novca, ako se potvrdi da se radilo o ubojstvu, policija će sigurno krenuti tim tragom.

Identitet je utvrđen nakon uzimanja otiska prstiju.

Mrtvo tijelo pronašla je grupa poljskih turista, a pokraj leša je pronađen ručnik za plažu natopljen krvlju. Pored tijela nije bilo nikakvih isprava, a nestanak Selaka u trenutku pronalaska tijela nitko nije bio prijavio.

Slobodna je u petak objavila da se cijeli slučaj pomno istražuje s obzirom da se sumnja u nasilnu smrt. No, još nije utvrđeno je li riječ o ubojstvu ili je Selak smrtno stradao pod nekim drugim okolnostima.

Tijelo je pronađeno u srijedu malo poslije 14 sati u grmlju ispod razine nekadašnjeg odmorišta sa strane ceste prema moru, 50-ak metara od puta za svetište Majke Božje Lurdske u Vepricu, koje se nalazi preko puta ceste. Ispod tog odmorišta, koje je sad zagrađeno betonskim blokovima da se ne može vozilom doći, nalazi se gusta šuma i puteljak koji vodi do plaže.

Vizualnim pregledom dežurnog liječnika Hitne pomoći iz Makarske utvrđeno je da postoje tragovi nasilne smrti jer je na licu leša uočena ozljeda usne šupljine, odnosno čeljusti, te tragovi udaraca u prsa, a navodno mu je slomljen i kralježak vrata. Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Splitu naložio je obdukciju kako bi se utvrdile točne okolnosti i uzrok smrti.

Smrt je, sumnja se, nastupila 12 do 16 sati prije negoli je tijelo pronađeno, dakle u razdoblju od ponedjeljka oko 22 sata do 2 sata u utorak u noći. Uokolo tijela nije bilo nikakvih tragova krvi ni borbe pa istražitelji pretpostavljaju da je muškarac usmrćen na drugom mjestu, a onda dovezen i bačen na nekadašnje odmorište. Sumnjalo se da je možda pao, no ta je mogućnost zasad otklonjena, kao i ona da ga je možda udario neki automobil dok je hodao cestom, pa se on onako ozlijeđen dovukao do mjesta gdje je nađen, i to zato jer nema vidljivih ozljeda donjih dijelova tijela koje bi upućivale na nekakav udarac.

U trenutku pronalaska muškarac je bio odjeven u kratke hlače za plažu, majicu bez rukava bez ikakvih oznaka ili natpisa, a na nogama je imao bijele čarape i cipele tzv. mokasine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 14:49