NEPRAVOMOĆNO OSUĐEN

Mjesecima pipkao tri djevojčice koje je vozio na vjeronauk

Muškarac je od curica tražio da mu sjednu u krilo i onda ih dirao po vratu i intimnim dijelovima tijela
Ilustracija
 Colourbox

Zbog bludničenja nad tri curice od sedam i osam godina na Općinskom sudu u Varaždinu nepravomoćno je na 15 mjeseci zatvora osuđen 65-godišnji muškarac iz Varaždinske županije.

Njegov je krimen trajao od rujna 2017. do travnja 2018. u župnom vinogradu. S ciljem zadovoljavanja svog spolnog nagona, a nakon održavanja župnog vjeronauka, curice je tražio da mu sjednu u krilo.

Dok su mu sjedile na koljenima, u više navrata ih je dirao preko odjeće po tijelu, vratu, rukama i spolovilu.

Mjere opreza

Kako je za Podravski.hr rekla Ana-Marija Murić, glasnogovornica Općinskog suda u Varaždinu, osuđenom muškarcu produljene su mjere opreza zabrane posjećivanja, približavanja, uspostavljanja ili održavanja veze s oštećenima i svjedocima.

Stravičan zločin otkriven je u travnju prošle godine kada je muškarac uhićen i pritvoren u istražnom zatvoru nakon što su ga djevojčice prijavile.

O tim nemilim događajima sa zaprepaštenjem i nevjericom pričali su za Podravski.hr mještani naselja u Varaždinskoj županiji.

Otkrili su da je 65-godišnjak mjesecima iskorištavao dječju nevinost i djevojčice dirao po intimnim dijelovima tijela.

Da bi stvar bila gora, taj je čovjek djevojčice, a među njima i svoju unuku, redovito vozio na vjeronauk u crkvu koji su polazile kao pripremu za prvu pričest.

Zlostavljanje je otkriveno kad se jedna od djevojčica nakon vjeronauka majci požalila da je “boli ondje dolje”.

Djevojčica je tada navela da ju je osumnjičeni često nagovarao da mu sjedi u krilu te ju je dirao.

Nakon razgovora s kćeri majka je navode djevojčice povjerila svom poznaniku koji je ujedno i policajac, a on je svoje nadređene obavijestio o šokantnim saznanjima.

Policija je uz pomoć dječjih psihologa, koji su razgovarali s djevojčicama, provela detaljnu istragu i uhitila razvratnika.

Izopačenost

- Poznajem čovjeka za kojeg se tvrdi da je radio ove strašne stvari. Stavio bih odmah ruku u vatru da to nije tako. Naš susjed je dobar i ugledan čovjek.

Moj otac je radio s njim 20 godina i govori mi da boljeg čovjeka u životu nije sreo - izjavio je za Podravski.hr jedan od mještana koji je ostao šokiran kada je čuo navode o mogućem zlostavljanju djece.

Iako bi susjedi za njega “stavili ruku u vatru”, očito je sud, zasad nepravomoćno, utvrdio potpuno suprotno, da se u mirnom mjestu u Varaždinskoj županiji krio izopačeni bludnik djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 22:04