DOLETJELA IZ SAO PAULA

Mlada Brazilka pala na ‘Tuđmanu‘ s kilogramom kokaina ušivenim u odjeći: ‘Drogu sam uzela iz kante za smeće u WC-u‘

Tko ju je trebao dočekati u Zagrebu ili je samo trebala odjeću negdje odložiti po dogovoru još se utvrđuje
Zračna luka Franjo Tuđman, arhivska fotografija
 Ivana Nobilo/Cropix

Nešto više od kilogram kokaina koji je imala ušiven u odjeći dopremila je avionom u zagrebačku Zračnu luku Franjo Tuđman 22-godišnja Brazilka koju su, umjesto kupca opijata ili njegovog posrednika, dočekali carinici i policija. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja kazneno je prijavljena velikogoričkom tužiteljstvu za proizvodnju i promet drogama te je predana pritvorskom nadzorniku, a s obzirom da je riječ o stranoj državljanki određen joj je pritvor.

U razgovoru s uhićenom dilericom koja je u ulozi mule doputovala u Zagreb, otkrila je istražiteljima da je s ciljem daljnje preprodaje, a po dogovoru s jednom muškom osobom, 1. srpnja 2021. došla na aerodrom u Sao Paulo. Tamo ju je u sanitarnom čvoru u kanti za otpatke čekala torbica u kojoj su bile zrakoplovne karte na relaciji Sao Paulo-Lisabon-Zagreb. U torbici je bio i novac te odjevni predmet s ušivenim kokainom, točnije 1080 grama. Odjeću je navukla na sebe i tako opremljena doputovala u Hrvatsku. Međutim, po dolasku na zagrebački aerodrom iz Lisabona oko 13 sati u petak, pala je carinski pregled. Carinici su joj pronašli dva ušivena paketa koja su bila unutar plastičnih vrećica i potom oblijepljena platnenom samoljepljivom trakom.

Preliminarnim vještačenjima praškaste materije bijele boje utvrđena je prisutnost kokaina nakon čega je uhićena. Tko ju je trebao dočekati u Zagrebu ili je samo trebala odjeću negdje odložiti po dogovoru, baš kao što ju je i preuzela u kanti za smeće na brazilskom aerodromu, još se utvrđuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 22:47