REKORDERKA

Mlada vozačica od samo 19 godina projurila Suhopoljem brzinom 108 km/h. Ograničenje je 50 km/h

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 10 prometnih nesreća, od kojih dvije s ozlijeđenima

Ilustracija

 Jure Miskovic/Cropix/Cropix

Mlada vozačica (19) projurila je Suhopoljem brzinom 108 km/h, utvrdila je policija za 24-satnog nadzora brzine u Virovitičko-podravskoj županiji, a u tom je vremenu počinjeno 128 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, priopćeno je u utorak.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u petak u 14,40 sata u Ulici M. Gupca u Suhopolju, na dionici državne ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja 50 km/h, a 19-godišnja vozačica osobnog automobila vozila je brzinom od 108 km/h.

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 10 prometnih nesreća, od kojih dvije s ozlijeđenim osobama i osam s materijalnom štetom Jednu prometnu nesreću je uzrokovao vozač pod utjecajem alkohola.

Policija je u tom tjednu utvrdila 448 prekršaja i to 28 upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, jedan upravljanja vozilom pod utjecajem droge, a 258 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom.

Uz ostalo je počinjen 41 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 25 nepropisnog korištenja mobitela i četiri upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te šest prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,86 g/kg je utvrđena kod 62-godišnjeg vozača bicikla u subotu u 13 sati u Virovitici, navodi se, među ostalim, u tjednom policijskom izvješću virovitičko-podravske Policijske uprave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 13:25