ĐORĐIĆEVA ULICA

MLADE, BAHATE I BESRAMNE Djevojke ušle u stambenu zgradu u centru Zagreba s alatom za provaljivanje, ali na stubištu su imale odbor za doček

 
Ilustracija
 / HANZA MEDIA

Nakon razornog potresa prije nešto više od mjesec i pol dana, mnogi stanovi čiji su vlasnici ili korisnici bili primorani napustiti iste, ostali su prepušteni sami sebi. I dok su uglavnom vrijedne stvari vlasnici stanova uspjeli odnijeti sa sobom i dalje je u tim domovima puno vrijednosti koje mame lopove.

Da je tome tako, pokazuje i uhićenje jučer u pola bijela dana u Đorđićevoj ulici kada su dvije kradljivice uhvaćene prilikom "rovarenja" do tuđoj imovini. Lisice na ruke zagrebački policajci stavili su dvjema mladim damama starima 19 i 20 godina koje su nešto poslije 15 sati ušle u stambenu zgradu na kojoj je potres narušio statiku. Ušle su u prazan stan obijanjem ulaznih vrata podesnim alatom ali su u svojim namjerama iz samo njima znanog razloga odustale. Očito u stanu nije bilo ništa vrijedno što im je privuklo pažnju pa su praznih ruku krenule iz stana van.

Međutim, na stubištu su imale doček. Nezvane gošće uočili su policajci koji obilaze napuštene objekte u centru grada te su provalnice odvedene u policijsku postaju na obradu. Kazneno su prijavljene za pokušaj provale i predane su pritvorskom nadzorniku dok je prijava protiv njih proslijeđena državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:52