U PRITVORU JE

Mladi diler drogu skrivao i vagao u zagrebačkom hotelu, metropolom operirao na mopedu

Osumnjičeni je nabavljao veće količine ulja konoplje i amfetamina koju je potom skrivao i prevozio u mopedu
Ilustracija
 Jure Mišković/CROPIX

Mladića koji je odbio naredbe policije da zaustavi moped i odbacio gotovo pet kilograma amfetamina, policija sumnjiči da je drogu skrivao i vagao u hotelskoj sobi, a potom je preprodavao na ilegalnom tržištu, izvijestila je u nedjelju zagrebačka policija.

25-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu.

Osumnjičeni je nabavljao veće količine ulja konoplje i amfetamina koju je potom skrivao i prevozio u mopedu marke Piaggio crne boje pulskih registarskih oznaka te vagao u hotelskoj sobi na području Zagreba. Sumnja se da je potom drogu neovlašteno prodavao na ilegalnom tržištu.

Nadalje, sumnja se i da je sredinom travnja na području Novog Zagreba odbio naredbu policijskih službenika da se zaustavi dok je upravljao mopedom te se dao u bijeg - prvo mopedom, a potom i pješice.

Moped je ostavio na kolniku Ulice Aleja Pomoraca, a trčeći je odbacio od sebe oko 4832 grama amfetamina pakiranog u više vrećica.

Po nalogu suda obavljena je pretraga stana i hotelske sobe koju osumnjičeni koristi te je pronađena jedna medicinska šprica ispunjena s oko 2,5 ml ulja konoplje tipa droga te dvije vage s tragovima droge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2022 21:17