SVESTRANI LOPOVI

Mladi lopovi uzimali sve, od klima do građevinskog alata: Nastala šteta od gotovo 19 tisuća eura

U trgovini u Lovinčićevoj ulici iskoristili su zaposlenost djelatnika, uzeli dva parfema te napustili trgovinu ne plativši parfeme
 Policija PUZ Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom i 19-godišnjakom zbog sumnje da su zajedno počinili četiri kaznena djela "Teška krađa" i jedno kazneno djelo "Krađa", dok je 25-godišnjak jedno kazneno djelo "Krađa" počinio sam, a dvije krađe počinio je zajedno s još jednom, zasad, nepoznatom osobom.

Sumnja se kako je osumnjičeni dvojac od kraja prosinca 2022. godine pa sve do 13. lipnja prošle godine na području Peščenice dolazio do trgovačkih poduzeća, gradilišta te vozila iz kojih su najčešće uporabom podesnog alata nasilno ulazili te otuđivali građevinski alat, jedinice klime, te naplatni sustav fiskalizacije i novac.

Također, sumnja se kako je 25-godišnjak 13. lipnja prošle godine u Zagrebu iz kruga poduzeća u Radničkoj ukrao bicikl.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici utvrdili su kako su 25-godišnjak i jedna nepoznata osoba, došli u trgovinu u Lovinčićevoj ulici gdje su iskoristili zaposlenost djelatnika, uzeli dva parfema te napustili prodajni prostor pri tome iste ne plativši. Sumnja se kako je 25-godišnjak i 28. prosinca 2022. godine također došao u trgovinu Šeferovoj ulici te s nepoznatom osobom otuđio četiri parfema.

Šteta prouzročena ovim kaznenim djelima iznosi oko 18.909 eura.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:04