‘VUČNA SLUŽBA‘

Mladi par lopova u mjesec i pol dana ukrao osam auta, sve krađe odradili su prema ustaljenom scenariju

Osumnjičena 22-godišnjakinja i njezin 27-godišnji partner kazneno su prijavljeni za osam krađa teških 12.700 eura

Pomoću vozila za vuču krali aute

 Pu Zagrebačka/

Jedan mladi par lopova došao je na ideju da pomoću vozila za vuču krađe automobile. Počinili su na taj način ukupno osam krađa od kojih je jedna ostala na pokušaju, a kako je policija rekonstruirala, 22-godišnjakinja i 27-godišnjak su od 7. siječnja do 23. veljače ove godine na taj način operirali.

U pohode su odlazili uglavnom po danu. Fokus su im bili automobili na području Maksimira i Novog Zagreba.

Svi prolaznici koji su gledali kako vozilo za vuču diže Hondu, BMW, Mitsubishi, Audi i Škodu bez registarskih oznaka u pola bijela dana nisu ni pomislili da se možda tako vozila zapravo kradu.

Kriminalisti su otkrili i da su otuđena vozila skladištili na za sada neutvrđenoj adresi i kasnije ih prodavali poznatoj tvrtki koja se bavi reciklažom na području Jankomira.

No to nije sve. Policajci su otkrili i da su osumnjičeni u dva navrata, točnije 3. ožujka i 1. travnja, koristeći vučno vozilo marke Peugeot, ukrali Škodu zagrebačkih oznaka u Balokovićevoj u Novom Zagrebu te Opel bez tablica u Maksimiru tako što su iste digli na Peugeot pomoću sajle. Vozila su odvezli u nepoznatom smjeru. Škodu Feliciju u vlasništvu 65-godišnjaka pronašli su istog dana popodne na parkiralištu trgovačkog centra u Vrbovcu.

image

Pomoću vozila za vuču krali aute

Pu Zagrebačka/

Tad su već na veliko policajci vrebali u Zapruđu jer su na parkiralištu Balokovićeve s "prstima u pekmezu" zatekli ekipu u akciji dok su, prema ustaljenom scenariju, na vučno vozilo dizali BMW talijanskih nacionalnih oznaka. Međutim, daljnji planovi su im pomršeni te su uhićeni.

Iz PU zagrebačke kažu da je osumnjičeni dvojac navedenim kaznenim djelima pričinio oko 12.700 eura štete te su po dovršetku kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 23:43