UPORNI LOPOVI

Mladi provalnički dvojac uhvaćen ‘na djelu‘, plaćali i filmskim novcem: Povezuje ih se s 15 krađa i prijevarom

Jedan od dva provalnika (19) prošle je godine uslugu taksi prijevoza platio ‘filmskom‘ novčanicom od 50 eura

Ilustrativna fotografija

 Damjan Tadic/CROPIX

Dvojica serijskih provalnika, od kojih je jedan uslugu prijevoza darežljivo platio tzv. filmskim novcem, konačno su dolijala u policijsku postaju.

Naime, djelatnici PU brodsko-posavske, točnije policajci iz Vrpolja stali su na kraj upornim lopovima starima 19 i 24 godine, a koje su tijekom kriminalističkog istraživanja povezali s čak 15 kaznenih djela krađa te jednom prijevarom.

Uglavnom su, nakon što bi obili vrata i prozore raznih ugostiteljskih objekata, pekarnica, rashladnih vitrina, trgovina, mesnica kladionica i obiteljskih kuća, iz njihovih unutrašnjosti krali razne predmete i novac.

Zadnju lopovsku akciju, nakon koje su odmah i uhvaćeni, dvojac je jučer pod okriljem noći odradio u Nazorovoj ulici u Slavonskom Brodu.

Iako su se dali u bijeg nakon krađe, mlađeg su sustigli odmah na Mažuranićevu trgu dok je stariji uhićen 20 minuta kasnije u Mesićevoj ulici.

- Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su 19-godišnjak i 24-godišnjak na području Slavonskog Broda od 14. studenoga 2022. godine do 18. siječnja ove godine, uglavnom po noći, u Horvatovoj, Vukovarskoj, Pilarevoj, Štrosmajerovoj, Mosorskoj, Svačićevoj i Zagrebačkoj ulici, te u Naselju Andrije Hebrang i Trgu Ivane Brlić Mažuranić, provalili vrata, odnosno prozore ili balkonska vrata raznih objekata. Iz njih su otuđili više desetaka raznih limenki bezalkoholnog i alkoholnog pića, razne cigarete, razne odjevne predmete, te novac (oko 500 eura i oko 4000 kuna), pričinivši vlasnicima veću materijalnu štetu - kažu iz brodsko-posavske policije.

Dodaju također i da su utvrdili da je 19-godišnjak ujedno 7. prosinca prošle godine Ulici K. Kotromanić u Slavonskom Brodu uslugu taksi prijevoza platio novčanicom od 50 eura, a riječ je bila, kako je taksist prekasno otkrio naknadno, o filmskom novcu.

Po dovršetku istraživanja, policija je obojicu kradljivaca predala pritvorskom nadzorniku, nakon čega će danas biti ispitani u prostorijama brodskog tužiteljstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:59