DRAMA NA MORU

Mladi ribar isplovio u novogodišnju noć pa se nasukao kod Raba, spasila ga Pomorska policija

Tijekom nasukavanja nije bilo onečišćenja mora, a 24-godišnjak prilikom navedenog događaja nije ozlijeđen, kažu u policiji

Pomorska policija u akciji/Ilustracija

 Matija Djanjesic/Cropix/Cropix

U novogodišnjoj noći policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka, službenog policijskog plovila P-209, prilikom obavljanja redovne službe na moru uočili su signalnu raketu u blizini otočića Mali Ćutin na istočnoj strani otoka Cresa te nakon nekoliko sati traganja po dolasku u blizinu otočića na hridinama uočili mlađu mušku osobu.

Posada je prekrcala neozlijeđenu osobu na plovilo te je obavljenim razgovorom utvrđeno je riječ o 24-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je sa svojim ribarskim plovilom 31. prosinca 2022. godine isplovio s otoka Raba te se 1. siječnja oko 1,00 sat uslijed smanjene vidljivosti nasukao na hridine navedenog otočića i ispalivši signalnu raketu, pozvao pomoć, javili su iz policije.

Tijekom nasukavanja nije bilo onečišćenja mora, a 24-godišnjak prilikom navedenog događaja nije ozlijeđen.

Zahvaljujući brzoj intervenciji, profesionalnosti i vještini svladavanja zahtjevnih situacija na moru, posada policijskog plovila uspješno je spasila 24-godišnjeg ribara te time na najbolji način i u skladu sa svojim policijskim pozivom, započela novu godinu, ističu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. srpanj 2024 18:53