OSUĐEN NA 10 MJESECI

Mladi Slavonac zbog krađe auta završio u Lepoglavi: ‘Stopirao sam, a nitko mi nije htio stati‘

Toga dana konzumirao je alkohol, i to dosta, pio je Amaro i Jack Daniels, i to par boca

Kaznionica u Lepoglavi

 Nikola Vilic/Cropix

Dvadesetdevetogodišnji Slavonac osuđen je na 10 mjeseci zatvora jer je ukrao automobil. Općinski sud u Osijeku nepravomoćnom presudom proglasio ga je krivim jer je 12. prosinca 2019. oko 20.45 u Osječkoj ulici u Valpovu na parkirališnom prostoru ispred zgrade trgovačkog društva Hrvatska elektroprivreda d.o.o. ušao u otključani automobil VW Golf II belomanastirskih registracija vrijedan 10.000 kuna pa s ključevima koji su se nalazili u kontakt-bravici pokrenuo automobil i odvezao se, piše Glas Slavonije.

Mladi muškarac djelomično je priznao krivnju i ostao pri svojoj obrani koju je dao u prethodnom postupku u policiji u Belišću. Toga dana htio je autostopom otići u Donji Miholjac, no nitko mu nije htio stati. U jednoj ulici u Valpovu vidio je automobil Golf, a ključevi auta bili su u kontakt-bravici. Sjeo je u automobil, odvezao se u Đakovo, a automobil ostavio u polju u blizini ulaza u Đakovo.

Toga dana konzumirao je alkohol, i to dosta, pio je Amaro i Jack Daniels, i to par boca. Žao mu je zbog tog događaja, kaje se, shvatio je što je napravio, zbog takvih stvari nalazi se u zatvoru u Lepoglavi. Nakon provedenog dokaznog postupka, analizirajući sve izvedene dokaze posebno i u međusobnoj svezi, uspoređujući ih s obranom okrivljenika, sud je našao utvrđenim i dokazanim da je okrivljenik počinio kazneno djelo činjenično i pravno opisano u izreci presude te ga je oglasio krivim i osudio.

- Zaključak o okrivljenikovoj kaznenoj odgovornosti za počinjenje navedenog kaznenog djela temelji se kako na djelomičnom priznanju okrivljenika tako i iz svih drugih materijalnih dokaza koji se prilažu spisu, a osobito zapisnika o očevidu, zapisnika o privremenom oduzimanju predmeta i DVD snimci nadzornih kamera. Utvrđeno je da je automobil koji je otuđio imao u svom posjedu pet dana, te da se njime nije odvezao u Donji Miholjac, gdje mu je bila namjera, već u Đakovo.

Glede odluke o izboru vrste i mjere kazne okrivljeniku, sud je cijenio sve okolnosti, a osobito stupanj okrivljenikove krivnje (izravna namjera), jačinu ugrožavanja ili povrede zaštićenog dobra, odnosno okolnosti u kojima je djelo počinjeno - navodi se u obrazloženju nepravomoćne presude.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:11