OSUĐENI

Mladi Splićani došli utažiti požudu kod dvije vatrene Brazilke, ali tu nisu stali... Sada moraju u zatvor!

Obojica su vikala ‘Bitcoin! Bitcoin!‘ valjda jer se nisu mogli sjetiti kako se kaže novac koji su silno željeli

Ilustrativna fotografija

 Primo Dul Ravel/Alamy/Alamy/Profimedia/Primo Dul Ravel/alamy/alamy/profimedia

Činjenica da su dvije 20-godišnje brazilske prodavačice ljubavi u Splitu te da raspiruju maštu i klijentima ispunjavaju seksualne fantazije, svidjela se još sredinom veljače ove godine dvojici mladih Splićana B.F. (21) i I.S. (20). Međutim, stvari su pošle po zlu za njih nakon što su jednu od vatrenih Brazilki, nakon pružene seksualne usluge, odlučili orobiti. U slučaj se odmah umiješala policija, a nedavno je i splitski sud rekao svoje te nepravomoćno osudio dvojicu posrnulih mladića na djelomično uvjetne kazne. Osuđeni su na godinu dana zatvora od čega polovicu moraju provesti iza rešetaka dok je ostatak kazne uvjet s trogodišnjim rokom kušnje, a u kaznu će im biti uračunati dosadašnji mjeseci provedeni u istražnom zatvoru. Na sve to, svaki mora platiti i po 200 eura sudskih troškova a temeljem postavljenog imovinsko-pravnog zahtjeva brazilsku državljanku solidarno moraju obeštetiti sa 600 eura.

Obojica su priznala kazneno djelo, ali B.F. ističe da se ne smatra krivim onako kako ga se činjeničnim opisom tereti.

- Bio sam u teškoj materijalnoj situaciji. Gotovo gladan kruha te sam se dogovorio sa I.S. da počinimo to kazneno djelo. Otišli smo na tu adresu, ja sam bio s tom brazilskom državljankom, ali nisam tamo otišao da ju pokradem, no nisam znao da će to učiniti I.S. Kad je ona krenula otvoriti ulazna vrata nakon što sam s njom bio, došao je I.S. te blokirao vrata nogom kako se ista ne bi zatvorila. Pitao sam ga što radi i rekao mu da ju ostavi na miru, a kako nisam htio probleme otišao sam. Ne znam što je I.S. uzeo Brazilki. Novac nisam ni vidio ni uzeo i na njemu sigurno nije bilo mojih otisaka prstiju. U svakom slučaju kajem se zbog svega, ali bih napomenuo i da su oštećenice činile kazneno djelo prostitucije – branio se B.F. napominjući da su mislili i da neće doći do kaznene prijave jer da se nije radilo o velikom novčanom iznosu.

Pepeom se posuo u cijelosti, pak, I.S. u sudnici iskazavši žaljenje nakon što je u tužiteljstvu prvo usmjerio veći dio krivnje na kolegu. Otkrio je na prvom ispitivanju da je sa B.F. došao na određenu adresu te da je čekao ispred tog stana dok on utažuje požudu.

- Najednom sam čuo komešanje u stanu i htio sam ući, ali je ženska osoba blokirala leđima vrata pa ju je B.F. povukao. Onda je došla još jedna osoba te odvukla ovu drugu u jednu od soba te je B.F. otišao u drugu sobu i iz nje izvukao neki novčanik. Meni je dao 150 eura koje sam potrošio – govorio je na početku I.S.

Pokradena brazilska državljanka je ispričala da je s jednim dečkom dogovorila seksualni odnos za 80 eura i koji joj je isti prividno platio.

- Po završetku seksualnog odnosa, taj je momak otišao u WC, a kad je izlazio iz njega, otvorila sam mu vrata apartmana kako bi izašao. Ali je u tom trenutku na vratima bio njegov prijatelj koji me pokušavao odgurnuti i odmaknuti s ciljem da uđe u stan. Bio je snažniji od mene i odgurnuo me zajedno s vratima, a momak s kojim sam imala seksualni odnos povlačio me za ruku kako bi prijatelju omogućio ulazak u stan. Moje vikanje čula je prijateljica u drugoj sobi pa je izašla van i odvukla me u svoju sobu gdje smo se zaključale. Kasnije sam vidjela da mi fali smeđi novčanik sa SIM karticom, tri bankovne kartice i najmanje 500 eura – opisala je splitskim organima progona prodavačica ljubavi iz Brazila koja je pruženu uslugu naplatila 80 eura i ubrzo ostala i bez njih. Obje brazilske državljanke prepoznale su I.S. kao počinitelja koji je gurao vrata, a za B.F. je rečeno da je jednu povlačio za ruku, dok iz zapisnika o daktiloskopskom ispitivanju spornih fragmenata otisaka papilarnih linija prstiju pronađenih na unutarnjem i vanjskom dijelu ormara sobe tog apartmana gdje su pružale usluge, proizlazi da isti potječu od I.S.

Stoga je sud zaključio, među ostalim, da su obojica osumnjičenih tim postupcima željela ostati u navedenom stanu kako bi otuđili novac, kartice...

Kao olakotne okolnosti sud je jednom uzeo u obzir priznanje, a otegotne okolnosti su obojici ranija osuđivanost – jednom radi droge, a drugom radi krađe. I jedan od njih je potonje djelo počinio tijekom roka kušnje prijašnje osuđujuće sankcije.

Dvojac je u ovom slučaju proglašen krivim jer su, prema optužnici, 19. veljače ove godine oko jedan sat nakon ponoći zajednički i dogovorno došli do stana u Bosanskoj ulici u Splitu a u kojem se, prema njihovim informacijama, brazilska državljanka bavila pružanjem seksualnih usluga i za koju su znali da kod sebe ima novac. Prema optužbi, B.F. je s mladom damom proveo u stanu u intimi 15-ak minuta nakon čega je u stan pokušavao nasilno ući I.S. I dok ju je prvi povlačio za ruku, drugi je gurao vrata s druge strane i jednom je rukom pokušavao udariti. Tijekom tog napada obojica su vikala ‘Bitcoin! Bitcoin!‘ valjda jer se nisu mogli sjetiti u novonastaloj situaciji kako se na engleskom ili portugalskom kaže novac koji su silno željeli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 19:50