TEŠKE OZLJEDE

Mladić (19) na Bukovačkoj cesti u Zagrebu naletio na djevojčicu na pješačkom prijelazu

Zbog izazivanja prometne nesreće protiv vozača će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Policijsko vozilo, Ilustracija

 Ranko Suvar/Cropix/Cropix

Vozač Peugeota u dobi od 19 godina jučer poslijepodne naletio je na djevojčicu koja je prelazila cestu po obilježenom pješakom prijelazu na Bukovačkoj cesti. Teško ozlijeđenoj djevojčici liječnička pomoć pružena je u KBC Zagreb.

Kako je izvijestila zagrebačka policija, 19-godišnjak je oko 16,40 sati upravljao osobnim automobilom marke Peugeot, a kretao se Bukovačkom cestom u smjeru juga.

"Dolaskom nasuprot kućnog broja 274, započeo je nepropisno obilaženje na mjestu gdje mu je to zabranjeno punom uzdužnom linijom po sredini kolnika, nepoznatog osobnog automobila koji je bio zaustavljen na desnoj kolničkoj traci i iza autobusa javnog gradskog prijevoza zagrebačkih registarskih oznaka, a koji je bio zaustavljen na desnoj kolničkoj traci na obilježenom autobusnom stajalištu. Iz autobusa je izašlo dijete, stupilo na vertikalnom i horizontalnom signalizacijom obilježeni pješački prijelaz. Tom prilikom 19-godišnji vozač nije se, iako je bio dužan približavati se sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake odnosno da može zaustaviti svoje vozilo kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. Tom prilikom je prednjim lijevim dijelom svog vozila naletio na dijete koje je prelazilo kolnik po pješačkom prijelazu, krećući se u smjeru istoka", priopćila je policija napominjući da će zbog izazivanja prometne nesreće protiv vozača biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:00