STRAVA KOD ORAHOVICE

Mladić (20) silovao 85-godišnjakinju: Policija ga uhitila, pušten je da se brani sa slobode

Iako žrtva nije puno pomogla policiji u opisu počinitelja, on je vrlo brzo pronađen - iz istog je mjesta kao i starica koju je napao
 Ilustracija/Sergej Drechsler/CROPIX

Strašan slučaj silovanja 85-godišnjakinje iz sela u orahovičkom kraju zgrozio je tamošnje stanovnike. Policiji već poznati 20-godišnjak je u noći s ponedjeljka 26. listopada nasilno ušao u njezinu kuću gdje je živjela sama, napao je i silovao.

Ženu su narednoga dana pronašli poznanici koji su je redovito obilazili i pozvali sve hitne službe koje su pomogle nesretnoj starici. U istragu se odmah uključila i policija koja je vrlo brzo otkrila sumnjivca kojeg je već evidentirala zbog prekršaja, a čini se da je svemu kumovao i alkohol. Policija je odmah izuzela sve tragove i materijalne dokaze koji su poslani na vještačenje u MUP-ov Centar "Ivan Vučetić", ali o tome nisu izvještavali zbog osjetljivosti cijeloga slučaja, kako piše lokalni portal icv.

Osumnjičeni mladić je iz istog sela i policija ga je unatoč tome što je vrlo malo podataka mogla dobiti od same žrtve zbog njezine visoke dobi i zdravstvenog stanja uspjela brzo pronaći i privesti.

Riječ je o problematičnom mladiću kojeg su roditelji napustili i koji se, nakon što je počinio kazneno djelo za koje ga se sumnjiči, povukao u kuću i nije izlazio, što je inače redovito činio, pa je to policiji bila jedna od indicija da ga privede na razgovor. Policija ga je ranije evidentirala zbog pokušaja provale u neke domove za starije.

Međutim, kad mu je dodijeljen odvjetnik po službenoj dužnosti, branio se šutnjom, iako je prethodno policajcima priznao što je počinio.

Sam događaj izazvao je zgražanje i strah među starijom populacijom, pogotovo u selu u kojem žive i žrtva i osumnjičeni, gdje nema više od 200-tinjak stanovnika, mahom starije životne dobi.

Nakon što je osumnjičeni priveden u ŽDO Bjelovar, prošli petak doneseno je rješenje o provođenju istrage protiv 20-godišnjaka zbog silovanja. Postoji osnovana sumnja da je 20-godišnjak počinio navedeno kazneno djelo 26. listopada 2020. između 2 i 2,30 sati u jednom mjestu na području Virovitičko-podravske županije na štetu oštećenice.

Iz ŽDO-a Bjelovar potvrdili su kako je “mladić pušten da se brani sa slobode jer nije bilo zakonske osnove da se sucu istrage predloži određivanje istražnog zatvora”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:29