KRVAVI SUKOB U SPLITU

Mladić (22) usred noći ubijen nožem: privedena tri muškarca, navodno se radi o braći

Nad tri privedena muškarca će se provesti kriminalističko istraživanje, napravit će im se tzv. očevid na tijelu

policijski očevid

 Božidar Vukićević/Cropix/

Od više uboda nožem u splitskoj bolnici je u subotu oko 1.20 sati, preminuo 22-godišnji muškarac. Prema prvim informacijama iz MUP-a, teške po život opasne ozljede je zadobio u naguravanju više osoba u Ulici Domovinskog rata oko 0.55 sati. Hitno je prevezen u bolnici, ali je unatoč naporima medicinskog osoblja podlegao ozljedama, piše Slobodna Dalmacija.

Na mjesto događaja su izašli službenici Druge policijske postaje koja je nadležna za navedeno područje. Za sada su u postaju privedene tri muške osobe koje se dovode u vezu s događajem.

Prema neslužbenim informacijama, sukob se dogodio na početku Ulice Domovinskog rata, iznad raskrižja s Mažuranićevim šetalištem. Obližnji ugostiteljski objekti su još uvijek bili otvoreni te su ih policajci obišli i razgovarali s gostima i zaposlenicima.

Navodno su napadači konzumenti narkotika, a prema neprovjerenim informacijama radi se o braći koji su ovisnici o drogi. Imaju običaj obilaziti navedeni predio i pitati novac.

- Ne znam jesu li i prije nekog napali, ali znaju ulazit u dućane, pečenjare i kafiće i "žicat" pare. Nisam vidio da su agresivni, ali s narkomanima nikad ne znate na čemu ste i kako će reagirati. Nisam ništa čuo dok nije došla Hitna i policija sa sirenama. Tko zna zašto su napali jadnog momka, i još njih tri na jednoga - u šoku nam je ispričao stanar obližnje zgrade.

Nad tri privedena muškarca će se provesti kriminalističko istraživanje, napravit će im se tzv. očevid na tijelu tj. uzet će se tragovi i odjeća. Tek kada se obavi razgovor sa svima, kao i sa svjedocima i usporede materijalni dokazi iskristalizirat će se tko će sve biti prijavljen i za koje kazneno djelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 22:55