UŽAS NA RABU

Mladić (26) koji je u psihijatrijskoj bolnici šakama usmrtio muškarca priveden na ispitivanje: Napao ga zbog glazbe?

Prve informacije s lica mjesta sugeriraju da je 27-godišnjak na drugog pacijenta nasrnuo nakon svađe oko preglasne glazbe na radiju

Županijska specijalna bolnica za psihijatriju i rehabilitaciju Insula u Kamporu na Rabu

 Cropix/

Muškarac (26) iz Rijeke kojeg se tereti za ubojstvo u Županijskoj specijalnoj bolnici za psihijatriju i rehabilitaciju Insula u Kamporu na otoku Rabu doveden je u petak ujutro na ispitivanje u riječko Županijsko državno odvjetništvo, javlja Burin.

Muškarac je bio u pratnji odvjetnika koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti, a Burin navodi da je u Županijsko državno odvjetništvo stigla i jedna poznata riječka psihijatrijska vještakinja.

Neslužbeno se doznaje da 26-godišnjak u četvrtak nije bio ispitan jer nije bio u stanju odgovarati na pitanja.

Podsjetimo, osumnjičeni je muškarac u srijedu navečer u spomenutoj bolnici više puta šakom udario drugog pacijenta koji je kasnije preminuo. Neslužbeno se doznaje da je okrivljenom dijagnosticirana ozbiljna duševna bolest.

Prve informacije s lica mjesta sugeriraju da je 26-godišnjak na drugog pacijenta nasrnuo nakon svađe oko preglasne glazbe na radiju, javlja Burin.

Rapska je bolnica rekla da se incident dogodio u 20:55 sati u srijedu te da dežurni liječnici i hitna pomoć nisu uspjeli pomoći napadnutom pacijentu. Bolnica je rekla da je cijeli događaj traja nekoliko desetaka sekundi.

"Radi se o bolesnicima koji su bili na liječenju u tzv. dobrovoljnom statusu, a tijekom samog liječenja nisu pokazivali neprimjereno niti agresivno ponašanje", rekla je bolnica.

Uzrok smrti pacijenta utvrdit će se nakon obdukcije.

Kaznena prijava zbog ubojstva u rapskoj bolnici

Protiv osumnjičenog 26-godišnjaka koji je u srijedu u psihijatrijskoj bolnici na Rabu šakama izudarao 58-godišnjaka te ga usmrtio, podnesena je kaznena prijava zbog ubojstva, izvijestili su u petak iz primorsko-goranske policije.

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a tijelo 58-godišnjaka je radi obdukcije prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci.

Iz policije navode da je kriminalističkim istraživanjem utvrđena osnovana sumnja da se 26-godišnjak verbalno sukobio s 58-godišnjakom, kojeg je potom fizički napao zadavši mu više udaraca šakama u predjelu glave.

Oštećeni 58-godišnjak je preminuo na mjestu događaja.

Iz Županijske specijalne bolnice za psihijatriju i rehabilitaciju Insula na Rabu u četvrtak su izvijestili da je u srijedu oko 20,55 sati na rehabilitacijskom odjelu u bolesničkoj sobi jedan pacijent napao dugog bolesnika šakama, nakon što mu je drugi navodno uputio prijetnje i pri tom mu nanio teške ozljede. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 08:44