BESRAMNI NAPAD

Mladić (27) u Istri prijetio mami i teško pretukao baku jer mu nisu htjele dati novac: Završio je u pritvoru

U slučaj se odmah umiješala policija, a potom i pazinsko Općinsko državno odvjetništvo koje je prošlog tjedna ispitalo mladića

Policija, Ilustrativna fotografija

 Zeljko Hajdinjak/Cropix/Cropix

Umjesto da je zasukao rukave, pronašao posao i pošteno zarađivao, 27-godišnji Istrijan s pazinskog područja je odlučio besramno maltretirati baku i majku, tražeći od njih novac za svakodnevne gušte. Stvar je otišla do te mjere da je nesretnim ženama prijetio smrću te ih iznuđivao, a nedavno je otišao i korak dalje kada je teško pretukao svoju 74-godišnju baku.

U slučaj se odmah umiješala policija, a potom i pazinsko Općinsko državno odvjetništvo koje je prošlog tjedna ispitalo 27-godišnjaka, tereteći ga u konačnici za četiri kaznena djela - iznudu i pokušaj iznude te za nanošenje teških i lakih tjelesnih ozljeda.

Prema dosad utvrđenom, postoji sumnja da je 27-godišnjak od 2019. do lipnja ove godine odlazio u stan svoje bake tražeći od nje novac. Kad mu ga je odbijala dati, prijetio joj je da će joj nauditi, a tijekom ovog mjeseca, kad ga je baka opetovano odbila, nanio joj je teške tjelesne ozljede.

Istražitelji sumnjaju i da je u istom vremenskom periodu od svoje majke također pokušavao iznuditi novac te joj je usput i prijetio.

Sudac istrage Županijskog suda u Puli na kraju je prihvatio prijedlog tužiteljstva i odredio 27-godišnjaku jednomjesečni pritvor kako ne bi utjecao na svjedoke i ponovio kazneno djelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. lipanj 2022 09:40