UHIĆEN TROJAC

Mladić htio dati otkaz, brat saborske zastupnice mu priredio pakao: ‘Zatočili su ga i napali. Jedva je pobjegao. Gol‘

Istražitelji sumnjaju da je Opačak angažirao dvojicu svojih poznanika prisile 19-godišnjaka da ostane raditi za njega

Ilustrativna fotografija

 Damjan Tadic/Cropix

Protupravno oduzimanje slobode, prijetnje, pokušaj iznude te poticanje na iznuđivanje šarolik su spektar kaznenih djela koje policija stavlja na teret Tomi Opačku (43), bratu nezavisne saborske zastupnice Marine Opačak Bilić, te dvojici poznanika Igoru Biliću i Robertu Čujiću. Sva se trojica trenutno nalaze odlukom sutkinje istrage Županijskog suda u Velikoj Gorice u remetinečkom pritvoru, a žrtva kaznenih djela, prema navodima kaznene prijave, je 19-godišnji mladić, donedavni Opačkov zaposlenik koji je jedva uspio pobjeći iz zatočeništva i to još gol.

Istražitelji sumnjaju da je trećeosumnjičeni Opačak, s ciljem da 19-godišnjaka zadrži kao zaposlenika svog trgovačkog društva, njegove planove o prekidanju radnog odnosa prenio Biliću i Čujiću. Navedene muškarce, od kojih je jedan bivši policijski službenik, Opačak je potaknuo i angažirao, uvjereni su dalje istražitelji, da prijetnjama prisile 19-godišnjaka da ostane i dalje raditi za njega.

Prvi ozbiljni potezi i pokušaj realizacije plana dogodili su se početkom srpnja ove godine kada su se Bilić i Čujić dovezli Mercedesom u novozagrebački Buzin, gdje su prišli 19-godišnjaku, tražeći ga da im se pridruži na kavi. Očito ne sumnjajući u horor koji će uslijediti, Opačkov radnik je na kavu pristao.

Potom je u prostorijama tvrtke, navodi se još u prijavi, 44-godišnjak prisilio oštećenog da uđe u jednu prostoriju gdje ga je, potom, 46-godišnjak zastrašivao s namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi. Naime, istražitelji sumnjaju da su tražili oštećenog da napiše da je Opačku dužan 1000 eura i da će radi toga ostati za njega dalje raditi.

- Budući da 19-godišnjak na to nije pristao, 44-godišnjak ga je prisilio da uđe u drugu prostoriju koju je potom zaključao da bi ga zatim fizički napao te zatražio da snimi njegovu izjavu da je počinio krađu. Na to je oštećeni iz straha za svoj život pristao. Nakon toga je potpisao i sadržaj papira koji je prethodno ispunio 46-godišnjak. Osumnjičeni 44-godišnjak je tada ponovno fizički napao 19-godišnjaka te ga nekoliko sati držao zaključanog u prostoriji, nakon čega je uz upućene mu prijetnje s njim otišao u naselje na području Novog Zagreba – kažu iz zagrebačke policije.

Navode potom da je na tu lokaciju došao i 43-godišnji Opačak koji je svome radniku, navodno, također uputio prijetnje koje su kod njega izazvale nelagodu i strah za život.

Agonija po mladog, poželjnog radnika tu nije stala jer ga je najstariji osumnjičeni odvezao zatim do apartmana na području Siska, odakle je nakon nekog vremena, ipak, uspio pobjeći i obratiti se policiji za pomoć.

Policija je vrlo brzo ušla u trag prijavljenom trojcu te su uz kaznene prijave novozagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu, predani pritvorskom nadzorniku. Iduće je na potezu tužiteljstvo koje će, osim što ih je ispitalo, trebati detaljno proučiti u kojoj je mjeri Opačak poticao suosumnjičene na činjenje kaznenih djela, a iz krugova bliskim osumnjičenima može se čuti da je 19-godišnjak zapravo novac dugovao jednom od Opačkovih prijatelja. Inače, Opačku ovo nije prvi grijeh s druge strane zakona...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:42