SIN UBIO MAJKU NA KORČULI

‘Mladić je nakon ubojstva, sav u krvi, s leđa napao i mog muža, a onda i još jednog čovjeka‘

Na vidjelo izlazi sveviše detalja strašnog zločina u Veloj Luci. Mještani ne pamte ovakav događaj

Kuća u kojoj se dogodilo ubojstvo

 Andela Scepanovic/Cropix

Tijelo žene s ozljedama koje upućuju na nasilnu smrt pronađeno je u petak ujutro u obiteljskoj kući u Veloj Luci, izvijestila je Dubrovačko-neretvanska policija koja je uhitila jednu osobu, koju povezuje s tim slučajem, a obiteljski je povezana sa žrtvom. Kako smo ranije pisali, navodno je riječ o 34-godišnjem Velolučaninu, a žrtva je njegova majka.

Na vidjelo izlazi sve više detalja strašnog zločina u Veloj Luci, piše Dubrovački vjesnik. Mještani ne pamte ovakav događaj, no, kako kažu, nije ih iznenadilo kad su čuli o kome se radi.

Posljednjih dvadesetak dana navodni ubojica je bio u posebno lošem fizičkom i psihičkom stanju, majka ga je nekolilko puta prijavljivala policiji, a to su potvrdili i iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

- Imali smo asistencije vezane za osobu koju navodite, ali ne u kontekstu nasilnog ponašanja. Asistencije su bile vezane uz njegovo loše zdravstveno stanje - potvrdIla je Andrijana Biskup, glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske.

Usmrćena žena, majka navodnog ubojice, rodom je iz Brazila, a na otok je došla zbog udaje. Otac obitelji je pomorac i u trenutku stravičnog ubojstva je bio na brodu.

Pričali smo s Velolučankom koja je s navodnim ubojicom išla u školu.

- Išli smo u osnovnu skupa i bio je normalan. Nakon toga, ne znam. Ne poznajem ga dobro - kratko je komentirala.

Kako smo neslužbeno doznali, nakon ubojstva mladić je istukao prolaznike na ulici, jedan od njih je i vlasnik poznatog velolučkog ugostiteljskog objekta. Ubojica je bio sav u krvi, a muškarca je napao s leđa, ispričala je supruga napadnutog čovjeka.

- Čuli smo da je napao jednog našeg sumještanina, a onda je pedesetak metara od mjesta gdje taj sumještanin živi, napao i moga muža i to s leđa. Moj se muž hrvao s njim, a onda je mladić pobjegao, a muž za njim. Uskoro je napao još jednog čovjeka kojeg znamo, muž je potrčao u pomoć tom čovojeku, a mladić je pobjegao. Kasnije ga je pokupila policija, sve se dogodilo u pet minuta i 50 metara. U trenutku napada, mladić je bio pun krvi, vjerojatno se napad dogodio nakon ubojstva. Mog je muža napao bez ikakvog razloga, s leđa, šakama, a on ima operiranu vratnu kralježnicu. Doživio je šok, istraumatiziran je, ali i ozlijeđen - ispričala nam je iskreno supruga.

Kako doznajemo, policija trenutno vrši očevid u obiteljskoj kući u kojoj se dogodilo ubojstvo. Navodno čekaju kriminaliste iz Dubrovnika. Veće obitelji i prijatelja navodni ubojica nema. Neslužbeno doznajemo tek da ima sestru koja živi u Splitu.

Slučajem je zgrožena i načelnica Općine Vela Luka Katarina Gugić.

- Za tragičan događaj sam doznala na putu. Nerijetko čitamo o ovakvim slučajevima, a posebno me žalosti kad se ovakvo nešto dogodi u malom mjestu, to sve nas posebno pogodi. Zgroženi smo ovim što se dogodilo, komentirala je načelnica Gugić, a piše Dubrovački vjesnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2022 23:28