KAZNENO DJELO

Mladić kod Karlovca osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu: Kući je doveo djevojčicu i živio s njom u izvanbračnoj zajednici

Osuđen je jer je kao punoljetna osoba živio s djetetom mlađim od 16 godina

Ilustrativna fotografija

 Emica Elvedji/cropix/

Općinski sud u Karlovcu proglasio je krivim 23-godišnjeg mladića iz Draganića za počinjenje kaznenog djela protiv braka, obitelji i djece omogućavanjem izvanbračnog života s djetetom, piše KAportal.

Mladić je od prosinca 2022. godine do 6.travnja 2023. godine živio s djevojčicom mlađom od 16 godina u svojoj obiteljskoj kući te je s njom održavao spolne odnose. Osuđen je jer je kao punoljetna osoba živio s djetetom mlađim od 16 godina.

Izrečena mu je uvjetna zatvorska kazna od šest mjeseci s rokom kušnje od dvije godine. Oslobođen je plaćanja troškova postupka zbog teškog imovinskog stanja.

"Ubrojivost okrivljenika ničim nije dovedena u pitanje, a prilikom počinjenja kaznenog djela postupao je s izravnom namjerom jer je bio svjestan svog djela i htio je njegovo počinjenje. Također je bio svjestan da je takvo djelo zabranjeno, a sud nije našao nikakvih ispričavajućih razloga pa je proglašen krivim za kazneno djelo. Okrivljeniku je izrečena kazna primjerena težini počinjenog kaznenog djela, njegovoj osobnosti i svim okolnostima slučaja", obrazložio je Općinski sud u Karlovcu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:37