ZAVRŠIO U PRITVORU

Mladić koji je nogom u glavu nokautirao uzvanika na svadbi u Imotskom rasplakao se pred sucem: ‘Pa ja se ni ne znam tući‘

Kazao je i da te večeri nije ništa pio kao i da nikad nije trenirao nikakve borilačke sportove već samo nogomet

Crkva u kojoj je bilo vjenčanje

 Nikola Vilic/Cropix

Sudac istrage splitskog Županijskog suda poslao je na jedomjesečno "hlađenje" iza rešetaka splitskog zatvora 20-godišnjeg komercijalista Marka K. iz Omiša koji je prošlog petka, nakon sukoba s 27-godišnjim Sunajem D. iz Imotskog, uhićen i priveden zbog teškog nanošenja osobito teške tjelesne ozljede, piše Slobodna Dalmacija.

Obojica mladića su tog dana bili uzvanici na svadbi s mladoženjine strane. Marko mu je prvi rođak, a Sunaj je brat mladoženjinog kuma, no do kobnog događaja ispred crkve u Ulici Vladimira Nazora nisu se nikad prije vidjeli.

Službena verzija sukoba kaže da je Marko bio na svadbi sa svojom djevojkom, stranom državljankom, te je u jednom trenutku njima nepoznata osoba počela nešto dobacivati djevojci. On je kazao tom mladiću da se makne, no ovaj je nastavio sa svojim neugodnim komentarima pa je došlo do naguravanja. U jednom trenutku, Marko nogom u glavu udara Sunaja koji pada i udara glavom o pod.

U svojoj obrani pred zamjenicom Opoćinskog državnog odvjetnika uhićeni mladić, koji je nakon sukoba otišao i sakrio se u kući svoje bake gdje ga je policija i pronašla u subotu oko 5.30 sati, je priznao da je nogom u glavu udario njemu nepoznatog muškarca, no da mu nije nipošto bila namjera da ga ozlijedi već ga je samo hito odmaknuti od sebe i zaštititi svoju djevojku s kojom je, prije par mjeseci dobio dijete.

Tog su se dana okupili s ostalim uzvanicima u jednoj kući preko puta crkve te mu je oko 19 sati nestalo cigareta pa se s djevojkom uputio prema pedesetak metara udaljenoj trgovini "Studenca". Po povratku prema uzvanicima mimoišli su se sa Sunajem kojeg je tada prvi put vidio i za kojeg je tek kasnije saznao tko je te još jednim nepoznatim muškarcem. Nakon što su prošli pet metara, Sunaj je doviknuo da mu je "dobra mala" i da bi je on hvatao. Marko mu je rekao da ponovi to te su stali jedan nasuprot drugog.

- Počeo je govoriti da je on Šiptar i da će mi pobiti sve i je... sve što mi je drago. U jednom me je trenutku udario šakom u desno rame, a ovaj nepoznati muškarac je stao između nas pokušavajući primiriti situaciju. Uhvatio sam Sunaja rukom za košulju, a on je rekao kako sam je sada isprljao i da ću je lizati. Tad je tom muškarcu rekao: "Ajmo ih pribiti". Kad su krenuli prema nama, zamahnuo sam lijevom nogom, bio sam obuven u cipele tzv. "špicoke". Htio sam ga pogoditi u prsa da ga udaljim od sebe. No, udario sam ga u bradu i on je pao na leđa na beton - kazao je osumnjičeni Omišanin u svojoj obrani.

Kazao je i da te večeri nije ništa pio kao i da nikad nije trenirao nikakve borilačke sportove već samo nogomet. Kad je Sunaj pao na pod, njemu nepoznati muškarac mu je kazao da se makne i ode, da će on sve riješiti pa je to i napravio. Rođak ga je potjerao s vjenčanja te je otišao u bakinu kuću i čekao da policija dođe po njega. Istaknuo je još jednom da ga nije htio ozlijediti već odmaknuti od sebe i da moli Boga da ozlijeđeni mladić bude dobro. Pred sucem istrage se, doznaje Slobodna Dalmacija, rasplakao te je još jednom izrazio veliko žaljenje i kajanje zbog svega što se odigralo.

Ozlijeđeni je mladić prebačen u splitsku bolnicu, podvrgnut je operativnom zahvatu i po posljednjim informacijama stanje mu se popravlja. Nakon što je ispitan, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je, zbog postojanja opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela, predložilo određivanje istražnog zatvora. Sudac istrage je prihvatio prijedlog za određivanje istražnog zatvora u odnosu na jednog svjedoka odnosno djevojku okrivljenika, dok u odnosu na druga dva svjedoka prijedlog nije prihvaćen pa je ODO podnijelo žalbu na rješenje suca istrage.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. ožujak 2023 14:37