NIJE ŽIVOTNO UGROŽEN

Mladić koji je propucan u kaosu na A1 dobro se oporavlja u karlovačkoj bolnici

Dežurni kirurg Suad Crnica rekao je da je pacijent s ozljedom noge stigao u subotu u 22.45 te da je stabilno

Mjesto sukoba policije i navijača kod odmorišta Desinec

 Ranko Suvar/Cropix

Mladić E.N. koji je prostrijelnu ranu desne potkoljenice dobio u izgredu navijača Hajduka u subotu u Desincu, dobro se oporavlja na traumatologiji karlovačke Opće bolnice i za sada se ne očekuju komplikacije, doznaje u nedjelju Hina u toj bolnici.

Dežurni kirurg Suad Crnica rekao je da je pacijent s ozljedom noge stigao u subotu u 22.45, da je stabilno i izvan životne opasnosti, te da se "ne očekuju komplikacije, iako su i one moguće”.

"Riječ je o mlađoj osobi koja dobiva sve aktivne mjere liječenja i ne očekujemo da bi oporavak bio kompliciran, jer prostrjelom nije zahvaćena ni kost ni vitalne strukture”, rekao je Crnica i naglasio da će se tek za dan dva moći kvalificirati je li ozljeda 'teška tjelesna' ili samo lakša, za sada je granična.

Riječ je o pacijentu koji je ranu zadobio na autocesti kod odmorišta Desinec u intervenciji izgreda navijača Hajduka koji su se vraćali s derbi utakmice Dinama i Hajduka. Policija je izvijestila da je policija "upotrebom sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, odbijala napad na sebe", da su ranjena dva napadača i desetak policajaca, te da nitko nije u životnoj opasnosti.

Traje kriminalističko istraživanje, a zagrebačka Policijska uprava će u 14 sati održati izvanrednu konferenciju za novinare.

Tijekom organizirane preprate oko 1600 navijača „Hajduka“ u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su u 21.35 sati stali na autocesti A1 kod odmorišta Desinec i tako blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca. Potom je, oglušivši se na upozorenja i naredbe policije, nekoliko stotina njih napalo policajce iz više policijskih uprava koji su ih pratili.

Promet je na toj dionici autoceste do jutros u 10 sati bio zatvoren i preusmjeren na alternativne pravce.

Inače, u izvještavanju o posljedicama izgreda došlo je do nesporazuma u komunikaciji novinara i kirurga, te se ispostavilo da mladi muškarac s prostrijelnom ranom potkoljenice nije policajac, već navijač Hajduka s područja Splita.

“Radi se o civilnoj osobi, nije policajac, ali bitno je da je i dalje stabilno u odnosu na jutrašnje stanje”, rekao je Crnica zamoljen da se razjasni ta pogreška.

Prema njegovoj procjeni, pacijent će vjerojatno s bolničkog liječenja biti otpušten za dva ili tri dana, ovisno o razvoju bolesti.

“Mladić nije bio operiran, riječ je o primarnoj obradi rane. Budući da je riječ o prostrjelu nije bilo ni šivanja, već smo samo očistio prostrijeli kanal, ostalo se drenira”, rekao je Crnica zbog velikog interesa medija da se saznaju posljedice sukoba Torcide i policije na autocesti u Desincu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2023 07:22