POKRENUTA ISTRAGA

Mladić na autobusnom kolodvoru prodao drogu djetetu za 300 eura, pa ga izudarao i oteo mobitel

Protiv okrivljenog 25-godišnjaka sudac istrage osječkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor

Ilustracija

 Cropix/

Zbog sumnje da je maloljetniku prodao marihuanu pa ga potom fizički napao, pokušavajući iznuditi novac, osječko Županijsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu protiv 25-godišnjaka kojemu je sudac istrage odredio istražni zatvor, izvijestilo je u utorak tužiteljstvo.

Sumnja se da je 25-godišnjak početkom veljače u Đakovu, svjestan da je prodaja droge zabranjena i da je oštećenik dijete, odnosno osoba koja nema navršenih 18 godina, na autobusnom kolodvoru prodao maloljetniku 50 grama marihuane za 300 eura koje mu je trebao predati u roku od dva tjedna.

Okrivljenik je, navodi tužiteljstvo, u večernjim satima 27. veljače u Đakovu presreo maloljetnika i zatražio da mu preda 300 eura koje mu duguje za marihuanu. Kako maloljetnik nije imao novac otvorenim ga je dlanom udario u lice, a potom još dva puta šakom u glavu, nakon čega mu je uzeo mobitel i zadržao ga.

Protiv okrivljenog 25-godišnjaka sudac istrage osječkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, a tereti ga se se za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama te iznudu, napominje tužiteljstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2023 23:12