ZA KUPCE U EU

Mladić preko hrvatske granice krenuo s 11 kg heroina, nanjušio ga je pas: Sakrili su drogu u posebni spremnik...

Povezao se sa zasad nepoznatim osobama iz Albanije i Slovenije s preprodaje velikih količina heroina unaprijed dogovorenim kupcima
 PU osječko-baranjska

Uskok je pokrenuo istragu protiv 20-godišnjeg Albanca koji je u noći na ponedjeljak preko graničnog prijelaza Batina u Hrvatsku pokušao prokrijumčariti skoro 11 kilograma heroina, koji je u njegovu automobilu nanjušio policijski pas.

Iz Uskoka su u srijedu priopćili kako su istragu protiv 20-godišnjeg albanskog državljanina pokrenuli na temelju kaznene prijave osječko-baranjske Policijske uprave zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

Terete ga da se od početka ove godine povezao sa zasad nepoznatim osobama iz Albanije i Slovenije s ciljem nabave, prijevoza i preprodaje velikih količina heroina unaprijed dogovorenim kupcima na ilegalnom tržištu država Europske unije.

image
PU osječko-baranjska

Nabavili su 10,9 kilograma heroina kojeg su upakiranog u 21 paket sakrili u posebno prerađeni spremnik automobila, kojim se okrivljeni, sukladno uputama, zaputio dogovorenom rutom prema Sloveniji radi prijevoza i isporuke droge.

Dolaskom na granični prijelaz Batina, 20-godišnjaka su zaustavili te carinskom graničnom kontrolom i pretragom u preinačenom spremniku vozila pronašli spomenutu količinu heroina.

Uskok je sucu istrage osječkog Županijskog suda predložio da mu se odredi istražni zatvor.

image

U vozilu pronađeno oko 11 kilograma heroina

PU osječko-baranjska

Iz osječko-baranjske policije priopćili su kako je heroin, u postaji granične policije Beli Manastir, otkrio policijsku pas za detekciju droga.

Osumnjičeni je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku te je protiv njega podnesena kaznena prijava Uskoku.

image

U vozilu pronađeno oko 11 kilograma heroina

PU osječko-baranjska
image

U vozilu pronađeno oko 11 kilograma heroina

PU osječko-baranjska
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 12:47