KRAO I STRUJU

Mladić u obiteljskoj kući u Zaprešiću imao dva laboratorija za uzgoj marihuane, zasadio je 68 stabljika

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja 24-godišnjak je nadležnom tužiteljstvu prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, ali i za krađu struje
 PU zagrebačka

Zagrebačka policija otkrila je na području Zaprešića dva kućna laboratorija za uzgoj marihuane zbog čega je uhićen 24-godišnji muškarac.

Kako je danas priopćila PU zagrebačka, sumnja se da je 24-godišnjak, "s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane u kući na području Zaprešića u dva improvizirana laboratorija, nakon što se prethodno neovlašteno spojio na mrežu električne energije, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja, a u kojima je potom sadio i uzgajao marihuanu". Istu je potom sušio, usitnjavao i prepakiravao kako bi je dalje preprodavao.

image
PU zagrebačka

Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski istražitelji su uz odgovarajući nalog suca istrage obavili pretragu kuće na području Zaprešića u kojoj su pronađena dva improvizirana laboratorija s umjetno stvorenim uvjetima za uzgoj biljaka. U njima je pronađeno 68 stabljika marihuane, te pet plastičnih vrećica u kojima se nalazila marihuana pojedinačnih težina 16,6 grama, 29,8 grama, 28,5 grama, 27,6 grama i 58,5 grama. Zaplijenjeni su mu i digitalna vaga, tester za mjerenje pH vrijednosti, plastični omot u kojem se nalazilo oko 27,7 grama bijele krute materije i jedna kutija od cigareta ispunjena s 6,7 grama marihuane.

image
PU zagrebačka

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja 24-godišnjak je nadležnom tužiteljstvu prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, ali i za krađu struje na štetu trgovačkog društva za distribuciju električne energije. Policija je osumnjičenika predala pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:56