DRAMA KOD VARAŽDINA

Mladić u velikoj potjeri umalo pregazio policajca, dobio tri godine zatvora. Tužiteljstvo se žali: ‘Pokušao ga je ubiti‘

Podsjetimo, riječ je o nemilom događaju od 10. srpnja 2021. godine

Policijsko vozilo, Ilustracija

 Ranko Suvar/Cropix/Cropix

Antonio K. (20) nepravomoćno je osuđen na Županijskom sudu u Varaždinu na tri godine maloljetničkog zatvora jer je u srpnju 2021. autom pokušao pregaziti policajca. Varaždinsko tužiteljstvo optužilo ga je za pokušaj teškog ubojstva policijskog službenika kao i za prisilu prema službenoj osobi, međutim, za varaždinski sud je Antonio K. počinio samo potonje kazneno djelo ali ne i da je policajca svojim prometnim divljaštvom pokušao ubiti. S obzirom na presudu, Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu uložilo je žalbu na nepravomoćni pravorijek.

- Žalba je podnesena zbog pogrešno utvrđenih činjenica, odnosno zbog zaključka suda da okrivljenik nije počinio kazneno djelo pokušaja teškog ubojstva policijskog službenika pa je u žalbi predloženo da viši sud ukine prvostupanjsku presudu i vrati predmet Županijskom sudu u Varaždinu na ponovni postupak – kažu iz tužiteljstva.

Podsjetimo, riječ je o nemilom događaju od 10. srpnja 2021. godine kada je osumnjičeni, tada kao 19-godišnjak, odbijao poslušati policijske zapovjedi. Naime, pripadnici interventne policije su iza njega vozili u službenom vozilu te su ga pokušavali zaustaviti svjetlosnim i zvučnim signalima, a sve s ciljem utvrđivanja identiteta osoba koje su prethodno vrijeđale policijske službenike.

- Osumnjičeni se, međutim, nije zaustavio vozilo, već je velikom brzinom nastavio vožnju bježeći policiji kroz mjesta Sračinec i Hrašćica gdje je na raskrižju naišao na zaustavljeno policijsko vozilo koje mu je prepriječilo put, a policijski službenik je stajao na pločniku kraj vozila. Okrivljenom 19-godišnjaku stavlja se na teret da je tada, radi bijega, brzinom od oko 60 km/h prešao vozilom na pločnik i krenuo prema policijskom službeniku pristajući da ga vozilom usmrti – navodi se u optužnici.

Nalet vozila je na kraju policajac izbjegao odskokom u stranu, a odbjeglog vozača su mnogobrojne policijske ekipe na kraju zaustavile na jugozapadnoj obilaznici Varaždina i potom uhitili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:52