IMAO POMAGAČA

Mladić u Zagrebu iz dvije trgovine ukrao cigareta vrijednih gotovo osam tisuća eura

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku

Krađa/Ilustracija
 

 Paun Paunovic/Cropix

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje tri kaznena djela „Teška krađa“ od kojih je jedno ostalo u pokušaju.

Sumnja se da je osumnjičeni zajedno s još jednom zasad nepoznatom muškom osobom, po prethodnom dogovoru u cilju ostvarivanja protupravne imovinske koristi, u kolovozu i prosincu 2022. godine, u noćnim satima došao do dvije trgovine na području Maksimira na kojima su potom nasilno otvorili ulazna vrata, priopćili

Po ulasku u trgovinu osumnjičeni su dolazili do prostora s duhanskim proizvodima koje su zatim otuđili i pobjegli pričinivši materijalnu štetu od oko 7820 eura.

Nadalje se sumnja da su početkom kolovoza 2022. godine 22-godišnjak i zasad nepoznata muška osoba s onim istim ciljem ostvarivanja protupravne imovinske koristi, došli do još jedne trgovine na području Maksimira na kojoj su također nasilno pokušali otvoriti ulazna vrata ali su odustali od daljnje namjere i pobjegli.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće su podnijeli nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. listopad 2023 21:25