RODITELJI U ŠOKU

Mladić uhićen zbog tučnjave u Vukovaru, trojica prebijenih maloljetnika u bolnici: ‘Mlatiti su ih i vikali ‘vadi noževe‘‘

Uz kaznenu prijavu predan jepritvorskom nadzorniku

Ilustrativna fotografija

 Vlado Kos/Cropix/Cropix

Policija je zbog tučnjave nekoliko osoba u Vukovaru uhićitila jednu osoba, javila je PU vukovarsko-srijemska.

- Zasad je tijekom policijskog postupanja uhićen 23-godišnji hrvatski državljanin, a provedenim kriminalističkim istraživanjem smo utvrdili sumnju da je počinio kazneno djelo Sudjelovanje u tučnjavi iz članka 122. Kaznenog zakona Republike Hrvatske te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, javili su iz policije.

U subotu, 6. siječnja, policija je zaprimila dojavu da je u Vukovaru, u Ulici Josipa Jurja Strossmayera, oko 22,25 sati, došlo do sukoba između nekoliko osoba. Brzo je angažirana hitna medicinska pomoć i u tijeku je provođenje kriminalističkog istraživanja kako bi utvrdili sve činjenice tog događaja.

Neslužbeno se doznaje kako je sukob izbio kada je skupina starijih pretukla skupinu mladića među kojima je bilo i maloljetnika.

Trojica u bolnici

Iz KBC-a Osijek jučer su rekli da su zaprimili trojicu ozlijeđenih maloljetnika. Jedan je imao frakturu lubanje.

"Trojicu maloljetnika 2008. i 2009. godište zaprimili smo u KBC Osijek, nalaze se na odjelu dječje kirurgije. Dvojica su hospitalizirana, a treći s lakšim tjelesnim ozljedama je otpušten", rekao je za 24sata dežurni liječnik iz KBC-a Osijek.

"Od dvojice koja su ostala u bolnici, jedan ima teže tjelesne ozljede, frakturu lubanje i kosti lica, a drugi ima lakše tjelesne ozljede kao što su kontuzije glave, trbuha i prsnog koša", dodao je.

‘Tučnjavu su izazvali vukovarski huligani‘

Tučnjavu u Vukovaru, koja se dogodila u subotu navečer u centru grada, izazvali su dobro poznati vukovarski huligani kojima je cilj praviti nerede i probleme, tvrde roditelji ozlijeđenih dječaka.

- Našu su djecu od 15 i 16 godina cipelarili mladići i muškarci koji su između 20 i 32 godine starosti! Naša djeca nisu nikakva navijačka skupina nego djeca koja idu zajedno u školu, stalno se druže, ponekad odu prošetati do grada, odu na palačinke. Nemaju nikakve veze s nogometom niti itko od njih ide na utakmice i nisu imali nikakve navijačke rekvizite - kaže jedna od majki ozlijeđenog 15-godišnjaka koji je, zajedno sa još trojicom svojih vršnjaka, završio u osječkoj bolnici zbog zadobivenih ozljeda glave.

Ogorčena majka za 24 sata je kazala kako je njezinog sina i njegove prijatelje, ničim izazvana, napala skupina od desetak mladića koja je hodala gradom ispred njih.

- Oni sada govore kako su čuli da netko od djece govori ekavicom i da su zbog toga mislili da se radi o ‘delijama‘. Okrenuli su se prema njima i krenuli ih udarati šakama i cipelariti one koji su pali na tlo. Dio djece je uspio pobjeći; moj sin i još petorica njegovih prijatelja nisu. Dohvatili su ih, mlatiti, čak i vikali ‘vadi noževe‘. Jednog su pokušali baciti u Vuku. Tri dječaka sada leže u bolnici sa frakturama lubanje, razbijenih lica i zuba. Moj se sin onesvijestio od udarca u zube i pao na tlo. Cipelarili su ga - ispričala je i dodala kako su iz obližnjeg su kafića, kada su vidjeli tučnjavu, došli i neki muškarci koji su se bez povoda pridružili batinanju.

- Neki od tih napadača su sudjelovali i u onoj tučnjavi u Grčkoj! Naši su se novci sakupljali da se te huligane izvuče iz zatvora i vrati u Hrvatsku. A tamo očigledno nisu ništa naučili jer njima je očigledno uvijek samo cilj nekoga pretući - zaključila je majka pretučenog dječaka.

Dragoslav Živković, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske, kazao je za Dnevnik Nove TV kako je ozlijeđeno ukupno šest maloljetnika. Trojica maloljetnika hitno su prebačena u KBC Osijek. Jedan s lakšim ozljedama pušten je na kućnu njegu, ali dvojica, s teškim tjelesnim ozljedama su zadržana.

Hrvatski branitelj, djed napadnutog i ozlijeđenog 15-godišnjaka, pod stresom govori kako su njegov unuk i prijatelji, koji nisu nogometni navijači, napadnuti.

- Oni su prilikom izlaska išli prema jednoj pečenjari pojesti hamburger. Međutim skupina pijanih, vjerojatno i pod drugim sedativima je izašla prema njima i pitala ‘odakle ste vi‘, na mostu u centru grada. Na što su oni odgovorili da su iz Vukovara. ‘Za koga navijate?‘, i to je sve. Odmah su ih počeli tući - ispričao je djed napadnutog dječaka.

Kazao je i kako te napadače itekako svi u gradu poznaju.

- Jedan je viknuo ‘vadi nož‘, u međuvremenu je došla policija. To je skupina koja terorizira ovaj grad već godinama. Nadam se da će institucije odraditi svoje. U suprotnom, netko će morati prekinuti taj teror - istaknuo je djed.

Neki od napadača poznati su i policiji gdje su i privedeni. Ipak, ne i svi iz te skupine.

- Tražimo još druge sudionike u tom događaju - napomenuo je Živković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:59