DRAMA U OTOČCU

Mladići ukrali janje pa vlasnicu nogama izbacili iz automobila i prešli joj preko noge

Dvojicu mladića tereti se da su janje stavili u prtljažnik bez da su ga platili, nakon čega je vlasnica pokušala spriječiti njihov bijeg
Policijski očevid/ilustracija
 Cropix/arhiva

Dva mladića u dobi od 19 i 25 godina kazneno su prijavljeni za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti jer su pokušali ukrasti janje, a u bijegu teško ozliejdili 57-godišnju vlasnicu koja ih je pokušala spriječiti.

Prema optužnici, koju je nakon provedene istrage podiglo općinsko državno odvjetništvo u Gospiću, mladići su 28. svibnja 2020. na širem području Otočca dogovorili kupnju janjeta s 57-godišnjakinjom. Janje su stavili u prtljažnik osobnog automobila u kojem je na mjestu vozača bio 19-godišnji okrivljenik, a na mjestu suvozača 25-godišnji okrivljenik.

- Okrivljenog 19-godišnjaka tereti se da je naglo krenuo automobilom iako se 57-godišnjakinja u namjeri da ih spriječi u odlasku, rukama primila za dovratnik suvozačevih vrata koja su ostala otvorena i nogama stala na tlo ispred suvozačevog sjedala. Okrivljeni 19-godišnjak je, tereti ga se, nastavio kretanje automobilom i povećavao brzinu, dok ju je drugi okrivljenik udarao nogama po tijelu i gurao tako da je oštećenica ispala iz vozila, a u nastavku vožnje je 19-godišnjak kotačem prešao preko lijeve noge oštećenice koja je u ovom događaju zadobila tešku tjelesnu ozljedu - priopćili su iz ODO-a.

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću predložilo je u optužnici određivanje istražnog zatvora u odnosu na 25-godišnjeg okrivljenika zbog opasnosti od bijega i ponavljanja kaznenog djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:35