SVIREPI ZLOČIN

Mladiću 12 godina zatvora jer je ubio novog dečka bivšeg partnera i njegovo tijelo bacio u Savu

Mladiću su kao olakotne okolnosti cijenjene smanjiva ubrojivost, dosadašnja neosuđivanost i mlađa dob
Arhiva
 Darko Tomaš/Cropix

Na zagrebačkom Županijskom sudu u petak je na 12-godina zatvora nepravomoćno osuđen 20-godišnji mladić I.Š. koji je 7. ožujka prošle godine ubio nožem 21-godišnjeg novog dečka svojeg bivšeg partnera Nikolu B..

Uz to, mladiću je određen istražni zatvor jer je osuđen na kaznu zatvora višu od pet godina, a mora platiti i polovicu svih sudskih troškova u iznosu od 43.000 kuna te troškove odvjetnika žrtvine obitelji.

Mladiću su kao olakotne okolnosti cijenjene smanjiva ubrojivost, dosadašnja neosuđivanost i mlađa dob, dok su kao otegotne uzete niske pobude i visoki stupanj kriminalne volje koja je vidljiva iz pokušaja prikrivanja zločina.

Mladića je osuđen da je 7. ožujka prošle godine nazvao 21-godišnjaka kojeg poznaje od ranije te ga je pozvao da se između 19 i 20 sati nađu na savskom nasipu kod naselja Prečko.

Kada su se našli na dogovorenom mjestu spustili su se do rijeke Save gdje je izbila svađa, a potom i naguravanje, nakon čega je 20-godišnjak ubo nožem 21-godišnjaka i odgurnuo ga u Savu.

Tijelo ubijenog je pronašla policija 28. ožujka prošle godine u Strmcu Bukevskom.

Kako smo izvijestili prošle godine, policija je nakon provedenog istraživanja otkrila da je I.Š. zvani Šipka kobnog dana oko 17 sati u Zagrebu doputovao iz Osijeka. Otišao je na savski nasip kod naselja Prečko odakle je mobitelom nazvao Nikolu B. kako bi se susreli i raščistili stvari.

Njihovo prijateljstvo, otkrivaju upućeni, bilo je kratko, ali intenzivno. Susreli su se na nasipu te se spustili skroz do korita Save gdje su se žestoko posvađali zbog jednog Dubrovčanina s kojim su prijateljevali, nakon čega je tada 19-godišnji Šipka nožem ubio mladića i potom njegovo tijelo bacio u rijeku.

Nakon svirepog zločina 19-godišnjak je sjeo u taksi te se odvezao na Glavni kolodvor odakle je vlakom otputovao nazad za Osijek, a kako je sutradan Nikolina majka alarmirala policiju, po baznim stanicama su pokušavali intenzivno ući mu u trag. Posljednji signal njegova mobitela zabilježen je uz savski nasip, a zadnji poziv koji je primio bio je od 19-godišnjaka.

I dok su ronioci intenzivno češljali rijeku Savu više kilometara nizvodno, kriminalisti su pokušavali složiti mozaik nestanka, a 19-godišnjak kojeg su ispitali, teško je pred njima mogao sakriti istinu.

- On je mene napao, ja sam se samo branio - ispričao je kriminalistima Šipka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 11:53