MRTAV PIJAN ZA VOLANOM

Mladiću (23) koji je s čak 2,3 promila kod Siska pokosio dijete i pobjegao određen jednomjesečni pritvor

Nesreća se dogodila kod Siska, a vozaču je, osim što je bio pod utjecajem alkohola, vozačka dozvola bila poništena

Prometna nesreća (ilustracija)

 Tomislav Kristo/Cropix

Narednih mjesec dana u sisačkom pritvoru provesti će nesavjesni 23-godišnji mladić koji je u subotu pod utjecajem alkohola skrivio nesreću u mjestu Bročice na sisačkom području i ozlijedio dvije osobe od kojih je jedno dijete.

Odlučio je to sudac istrage Županijskog suda u Sisku kako ne bi utjecao na svjedoke i ponovio kazneno djelo, i to nakon što je pristigao prijedlog sisačkog tužiteljstva koje posrnulog vozača, na osnovu policijske prijave i dovršenog istraživanja tereti za izazivanje prometne nesreće s ozlijeđenim osobama ali i za nepružanje pomoći.

Tragedija se dogodila oko 19 sati kada je 23-godišnjak vozio auto kutinskih oznaka sa 2,3 promila alkohola u krvi i to dok mu je vozačka dozvola bila poništena zbog prikupljenih negativnih bodova. Nakon što je uslijed neprilagođene brzine kretanja prilikom izlaska iz zavoja udario u 18-godišnjaka i dijete koji su gurali bicikle po biciklističkoj stazi, umjesto da stane i pomogne ozlijeđenima te pozove pomoć, 23-godišnjak se dao u bijeg. No nije daleko stigao. Policija mu je brzo ušla u trag i privela ga.

Žrtve nesreće koje je doslovno ‘pomeo‘ na ulici su završile u bolnici. Netom punoljetni mladić je zadobio lakše ozljede dok je 11-godišnje dijete teško ozlijeđeno i hospitalizirano zbog ozljeda glave i tijela.

- Osnovano se sumnja da se 23-godišnji osumnjičenik nakon naleta, iako je to mogao učiniti bez veće opasnosti za sebe i druge, udaljio s mjesta događaja bez da je nazvao policiju i hitnu medicinsku pomoć radi pružanja pomoći osobama koje je ozlijedio - navode iz Općinskog državnog odvjetništva u Sisku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 22:49