POLICIJSKA AKCIJA

Mladiću uhićenom u Areni određen istražni zatvor: Evo kako su prošli ostali iz ekipe iznuđivača

Sve je krenulo nakon što je u svibnju 34-godišnji Zadranin od Lea Z. za 20.000 eura kupio Audi A8 koji je trebao za 3 mjeseca otplatiti
Uhićenje u Areni
 Mup/čitatelj

Još će se dugo prepričavati spektakularno uhićenje u Arena centru u Zagrebu kad je elitna Ekipa za posebne zadaće (EPZ) bacila na tlo "iznuđivača s metkom u cijevi" Lea Z. (30) te ga vezala i odnijela potrbuške van, a u međuvremenu je dovršeno istraživanje protiv četvorice muškaraca.

Naime, Lea Z. i Viktora M. (29) sumnjiče za iznudu te su im oduzeti i pištolji, a sudac istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici odredio im je jednomjesečni pritvor. Milan N. (40) i Drago L. (32) će, pak, odgovarati za pomaganje u (ne)djelu.

A sve je krenulo nakon što je u svibnju 34-godišnji Zadranin od Lea Z. za 20.000 eura kupio Audi A8 koji je trebao za tri mjeseca otplatiti, no nije, nego je 'žicao' još jedan mjesec odgode. Prije isteka novog roka, Leo Z. ga je svakodnevno zvao pa mu je oštećeni odlučio i vratiti auto, ali to nije dolazilo u obzir.

Auto je hitno prodao po sniženoj cijeni te je dobivenim novcem planirao podmiriti dio duga. Dogovorio je s Leom susret u Zapruđu. Strahujući za život, na primopredaju novca oštećeni je poslao svog prijatelja, a osumnjičeni su, čim su pogledali u kuvertu i vidjeli da nema cijelog iznosa, istu bacili i otišli te utjerivanje duga nastavili 15. listopada u Zadru.

Autom su oštećenom prepriječili put i potom ga rugama i nogama, uz prijetnje, udarali po tijelu i lakše ozlijedili, a Leo Z. mu je usput zaprijetio povećavši dug na 35.000 eura.

Oštećeni se nakon toga obratio policiji za pomoć koja je 22. listopada u organiziranoj akciji, tijekom primopredaje označenih eura, uhitila naoružanog Lea Z.

Bili su to filmski prizori za stotine ljudi u Arena centru kad su u samo nekoliko minuta Lea Z. bacili na pod, vezali mu ruke na leđima te ga potrbuške odnijeli do policijskog auta u garaži. Nekoliko sati kasnije, uhićeni su i njegovi prijatelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. studeni 2021 09:30