NASILJE U KAŠTELIMA

Mlatili mladića i sve snimali, pokušavali iznuditi od njega novac, policija uhitila nasilnike

‘Kad ćeš vratit? Imaš rok dva dana. Inače ćemo te gasit s pleskama‘, čuju se na snimci prijetnje nasilnih mladića
Nasilje u Kaštelima
 Facebook

Šokantan video na kojem se vidi kako se na području Kaštela trojica mladića u punoj snazi iživljavaju nad sumještaninom te ga iznuđuju novac, u vrlo kratkom roku preplavio je društvene mreže. Scene koje je mučno gledati ubrzo su došle i do splitske policije.

Iz PU splitsko-dalmatinske rekli su nam da su u posjedu snimke i da su odmah, čim su je dobili, započeli s kriminalističkim istraživanjem.

- Intenzivno radimo na slučaju i poduzimamo sve da se slučaj riješi. Kada bude kriminalističko istraživanje gotovo, izvijestit ćemo javnost što smo utvrdili i poduzeli - rekli su nam iz splitske policije davši naslutiti da ih je o postojanju snimke koju je pogledalo već na tisuće ljudi, obavijestio veliki broj građana.

Naknadno su izvijestili da su uhitili dvojicu koje dovode u vezu s brutalnim premlaćivanjem i fizičkim zlostavljanjem.

- Vezano uz kriminalističko istraživanje koje se provodi u odnosu na javno objavljenu snimku u prostorije policije dovedene su dvije osobe koje se dovodi u vezu s događajem i nad njima je u tijeku kriminalističko istraživanje - kazali su.

Kojeg dana je točno snimka nastala i jesu li iznuđivađi uspjeli u svom naumu, još uvijek nije poznato, a sumještani koji su za događaj doznali tek nakon što je snimka procurila u javnost, odmah su prepoznali glavne aktere torture te podatke proslijedili policiji.

- Je l' ti se mora desit' ono kao kad ti Uskok uđe u kuću? Poskok. (smijeh)... Kao šta je Čabraji, pardon..? Šta je s parama? - kaže jedan od nasilnih mladića s robinzonskom frizurom i odjeven u maskirne kratke hlače.

Na njegova upozorenja, mladić koji je laka meta uplašeno kaže: "Moram vidit koga pitat."

Pritom cijelo vrijeme drži ruke ispred sebe ili ih podiže u visinu lica kako bi se zaštitio od udaraca koji su, očito, prethodili tom dijalogu kao i onih koji su tek uslijedili.

- Spusti ruku - glasno upozorava dalje nasilni mladić svoju žrtvu koja klima da će novac vratiti kad pita okolo za posudbu.

- Koga ćeš pitat, Tomu? Ima da ga pitaš. Spusti ruku. Ovdje stani. Okreni se - povišenim tonom sije dalje strah nasilnik u ograđenom dvorištu negdje u gradu te od žrtve, koja spušta ruke do visine trbuha, dobiva odgovor:

- Neću nikog tući. Spustio sam ruke. Nemoj, nemoj!

U tom trenutku, drugi nasilnik u narančastim kratkim hlačama okreće se i lijevom nogom udara žrtvu u području glave koja je nakon toga jedva ostala stajati na nogama, ali ne zadugo jer su ga u jednom od idućih udaraca srušili na tlo.

Iznuđivanje novca se nastavilo dalje s uvjetovanim rokom.

- Kad ćeš vratit? Imaš rok dva dana. Inače ćemo te gasit s pleskama - prijete mu dalje na što se mladić glasno zapitkuje koji je danas dan, dodajući da ni sam ne zna što ga je ovo sve dočekalo.

- Požuri se s parama svim silama. Za dva dana dvi iljade kuna - odlučno zaključuju nasilnici kojima prestravljeni mladić, očito (ne)svjestan situacije, odgovara:

- Donit ću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:43