OBITELJSKI SUKOB

MLATILI SE ŠTAPOM, PLAYSTATIONOM, LAPTOPOM I TEŠKOM ZEPTEROVOM TAVOM Otac (60) prigovorio sinu (37) zbog ovisnosti o igricama, uslijedio je rusvaj

Ilustracija
 Sergej Drechsler / Ilustracija / CROPIX

U Koprivnici je dovršeno suđenje ocu i sinu koji su se fizički sukobili u stanu u kojem zajedno žive. Do sukoba je došlo nakon što je otac Mladen (60) ušao u Goranovu (37) sobu i prigovorio mu da se stalno igra na kompjuteru. Svađa je eskalirala pa su u obračunu koristili drveni štap, Playstation, laptop, čak i tešku Zepterovu tavu, no nasreću nitko nije ozlijeđen, piše Danica.hr.

- Lani u studenome oko 14 i 45 sati ušao sam u sinovu sobu, a on me potjerao uz pogrdne riječi: ‘Marš iz sobe, j… ti mater’! Izgurao me u hodnik, a ja sam drvenim štapom razbio sliku na zidu. Kad je Goran krenuo prema meni s namjerom da me udari razbijajući usput keramičke vaze u hodniku, udarao sam ga štapom po glavi i tijelu. Potom je Goran mene pogodio Playstationom, pa sam otišao iz stana na parkiralište. No, to nije bilo sve. Prvo je kroz prozor na mene bacio torbu s laptopom koji se razbio, a gađao me i Zepterovom tavom. Srećom, nije me pogodio - ispričao je Mladen na sudu.

Otkriveno je da je među njima već više puta izbila svađa ‘zbog sinove ovisnosti o računalnim igrama, ali i alkoholu’.

Otac zbog nasilja u obitelji mora platiti 750 kuna, a sin 1500 kuna kazne. Također, ocu je trajno oduzet drveni štap, a Goranu metalna tava promjera 20 centimetara jer su bili sredstva napada.

- Predmeti su trajno oduzeti jer su uporabljeni za počinjenje prekršaja i postoji opasnost da će se ponovno uporabiti. Obrana prvookrivljenog Mladena da je udarao sina drvenim štapom jer je isti krenuo prema njemu s namjerom da ga udari, nije prihvaćena jer predstavlja prekoračenje nužne obrane - zaključio je prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici.

S obzirom da je Goran bio uhićen i zadržan u policijskom zatvoru, od kazne mu se oduzima 600 kuna pa mora platiti samo 900 kuna, piše Danica.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 13:10