MAJKA U ŠOKU

'MOJA TRI PRIJATELJA SU USPJELA POBJEĆI, ALI MENE JE UHVATIO ZA VRAT, BACIO NA POD' Muškarac dječaku (14) letvom slomio ruku jer mu je sjedio u barki

Ilustracija
 Nikola Vilic / Ilustracija / CROPIX

Muškarac (43) u Lici je napao 14-godišnjeg dječaka i teško ga ozlijedio izudaravši ga drvenom letvom, ispričala je šokirana dječakova majka.

Sve se dogodilo kad se četrnaestogodišnjak na rijeci igrao s prijateljima, a tijekom igre su ušli u obližnju barku čiji je vlasnik 43-godišnjak koji je kasnije napao dječaka. Napadnuti dječak je ispričao da on i prijatelji na barci nisu radili nikakvu štetu nego su samo tamo sjedili, a onda je iz dvorišta izašao muškarac s letvom dugom nešto manje od metra u rukama.

- Govorio je: ‘Što radite ovdje, djeca bježite ća!’. Moja tri prijatelja su uspjela pobjeći, a ja nisam jer su mi mobitel i novčanik ostali na podu. Htio sam dohvatiti svoje stvari, kad me uhvatio za vrat i bacio na pod. Stajao je nada mnom na uzbrdici i zamahnuo letvom prema mojoj glavi. Obranio sam se rukom po kojoj me opalio i slomio mi ruku, ispričao je za 24 sata dječak i dodao da napadača poznaje od prije, no tada mu se činio kao normalan, i čak se s njim šalio. Dodaje da ne zna zašto je sada ovako reagirao i da je jako prestrašen.

Njegova majka kaže da je dječak u šoku. Ne priča puno i uzima tablete protiv bolova.

Prema neslužbenim informacijama 24 sata, radi se o hrvatskom vojniku. Ličko-senjska policija je potvrdila da je muškarac uhićen. Podnesena je kaznena prijava, nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

MORH osudio incident, najavio stegovne mjere i uputio ispriku

U Ministarstvu obrane su u nedjelju potvrdili da je osumnjičeni 43-godišnjak pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske, a incident su najoštrije osudili te su uputili ispriku zbog 'nedopustivog ponašanja pripadnika OS RH'.

U nastavku donosimo MORH-ovo priopćenje.

Prema informacijama dobivenim od strane nadležnih državnih tijela, pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske je izvan radnog vremena, izvan redovne djelatne službe sudjelovao u incidentu u Otočcu, gdje su maloljetnoj osobi nanesene tjelesne ozljede.

Naime, prema izjavi pripadnika OS RH, incident se dogodio uslijed oštećenja imovine, odnosno čamca u vlasništvu pripadnika OS RH, na kojem je zatekao više osoba, među kojima se nalazila i oštećena maloljetna osoba.

Provedeno je kriminalističko istraživanje te je protiv pripadnika OS RH podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela, nanošenja teških tjelesnih ozljeda, sukladno Kaznenom zakonu.

Nad pripadnikom OS RH provest će se kazneni i stegovni postupak pred nadležnim Vojno stegovnim sudom koji za kaznu može imati prestanak djelatne vojne službe.

Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska oštro osuđuju napad u Otočcu i oštro sankcioniraju bilo kakav oblik nasilja. Riječ je o slučaju neprimjerenog ponašanja koje smatramo nedopustivim.

Ovim putem, Ministarstvo obrane izražava žaljenje zbog predmetnog događaja i upućuju isprike zbog nedopustivog ponašanja pripadnika OS RH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 12:04