Mokošicom hara trovač mačaka

DUBROVNIK - „Ne trujte nam mačke...“ poručuju Eko Omblići na čelu sa svojom predsjednicom Jadrankom Šimunović, ogorčeni što je u proteklih nekoliko dana na predjelu zelene čempresate i dječjeg igrališta iznad mjesnog sata i nove šetnice pronađeno dvadesetak uginulih mačaka i mačića.



više iz
rubrike
CRNA KRONIKA


- Mokošani su ogorčeni, zatrpani smo pozivama na naše Zelene telefone. Tko je to imao srca potrovati najvjerojatnije pužomorom ta mala slatka stvorenja koja su tako umilna i draga posebno djeci Mokošice.



Jedan mladi Mokošanin je toliko bio užasnut mrtvim tijelima mačaka po dječjem igralištu iznad mjesnog sata da je alarmirao pored naših žurnih intervencija inspekcijama, i službu 112 i PU Dubrovnik i sam zvao i molio odgovorne službe Grada da se ovaj pomor zaustavi, te da se Veterinarske službe čim prije aktiviraju u odnošenju već raspadnutih tijela mačaka i mačića - kaže Jadranka Šimunović.



Ljubitelji prirode i životinja iz Mokošice uputili su svim institucija Grada koje brinu o životinjama kao i zdravlju svojih sugrađana zamolbu da što prije ispitaju i zaustave ovaj pomor mačaka u Mokošici, te da pronađu i kazne počinitelje.



- Ovakav događaj koji je zgrozio djecu i mještane ne pamti nitko u Mokošici - zaključuje Jadranka Šimunović.



Lidija Crnčević/EPEHA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2024 13:20