KONAČNO DOLIJAO

'MOLIM NOVAC NA PREGLED' U Zagrebu uhićen serijski prevarant, policija ga zna iz slučaja kada je jednoj ženi opljačkao 13 tisuća kuna!

 
Ilustracija
 Sergej Drechsler / Hanza Media

Serijski prevarant Alen Ć. (45), inače od prije dobro poznat policiji, uhićen je u srijedu u Zagrebu dok je pokušavao počiniti još jednu prijevaru. Naime, dok je glumeći lažnog policajca oko 10 sati u Gospodskoj ulici tražio novac na provjeru, policija ga je uhitila. Sredinom travnja u Ćićarijskoj ulici u zagrebačkim Mlinovima je, prema istom modus operandiju, prevario ženu kojoj se također predstavljao kao policajac i tražio na provjeru novac. Tom joj je prilikom ukrao oko 13 tisuća kuna.

Iz PU zagrebačke ponovo upozoravaju građane da nepoznate ljude koji pokušavaju ući u njihove domove i "provjeriti" im novac, nipošto ne puštaju u svoje domove a kamoli da im daju svoj novac ili druge vrijedne stvari.

- Prevaranti koji se obično lažno predstavljaju kao bankari, maserke ili policajci zapravo samo iskorištavaju nemoć i neznanje starijih. Također, ukoliko primite telefonski pozive od nepoznatih ljudi u kojima se traži da nešto učinite sa svojim novcem, zlatom i drugim vrijednim predmetima ili da će netko doći na vašu adresu radi provjere novca ili zlata, odmah obavijestite policiju na 192. - apeliraju još iz zagrebačke policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:26