OTAC VOZAČA BMW-a

Molim vas, prenesite sućut obitelji poginulog... Rekao sam sinu da ne vozi ako pije. Nije poslušao

‘Užasno mi je teško. Poginuli je moje godište. Ovo su mi najteži trenuci u životu...‘
 Goran Mehkek/Cropix, JVP Velika Gorica

- Molim vas, prenesite sućut obitelji poginulog. Užasno mi je teško. On je moje godište. Ovo su mi najteži trenuci u životu - govorio nam je kroz suze muškarac koji je nazvao redakciju "Jutarnjeg lista" i predstavio se kao otac vozača koji se očevim BMW-om zabio u zgradu HAC-a na naplati Mraclin.

Opisao nam je i što je prethodilo nesreći i onome što mu je poznato.

- Ja sam spavao kad je otišao. Čuli smo se sinoć i rekao mi je da je na nekoj fešti u Lekeniku. I mi tamo živimo. Rekao sam mu "Ako si pio, nemoj voziti!". Ali, eto, nije me poslušao. Valjda je išao do Zagreba, ne znam sad. Inače nije uzimao auto ako ja ne znam. Kad bismo se zajedno vozili namjestio bi tempomat na dozvoljenu brzinu. Ne, koliko znam nije imao prekršaje zbog brzine. Ne znam što je bilo. Čekam tu u bolnici, rekli su mi da ima otvorene prijelome nogu kod koljena, slomljeno mu je stopalo, ima ozljedu glave - kaže vozačev otac i još jednom izražava sućut obitelji poginulog.

Kaže da ima dvojicu sinova, a ovaj koji je skrivio nesreću radi kod brata u građevinskom obrtu, sad je trebao položiti majstorski zidarski. Ima djevojku, pitamo ga je li možda uzimanju vozila prethodila neka svađa, najava odlaska, nešto treće, no on kaže da nije.

- Valjda je popio, ali ja sam mu uvijek govorio. Pazite kako vozite, je l' čitate crnu kroniku vidite što se dešava! Ali, takvi su mladi!

Otac mladog vozača koji je skrivio tragediju radi na željeznici, kaže da je auto star šest godina, tehnički ispravan, a kaže i da nije znao ni da mu je sin pozitivan na koronavirus, što su utvrdili doktori u KBC Zagreb, gdje je 20-godišnjak prvo dovezen da bi nakon toga bio prebačen u KB Dubrava.

- Zaprimili smo mlađu mušku osobu u dobi od 20 godina koja je prebačena u KB Dubrava nakon što je u KBC Zagreb utvrđeno da je covid pozitivan. Izvan je životne opasnosti, ali ima teške ozljede, kontuzije mozga i hematom. Zasad smo ga odlučili pratiti, i u tom dijelu nema potrebe za kirurškim zahvatom. Od drugih ozljeda, ima kontuziju obaju plućnih krila i lomove na objema nogama te će tijekom dana biti podvrgnut operativnom zahvatu kako bi se ti lomovi sanirali, rekao nam je dr. Mislav Rakić iz KB Dubrava.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
JVP Velika Gorica
image
JVP Velika Gorica
image
JVP Velika Gorica
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 11:46