UBOJICA STANODAVCA

MONSTRUM IZ BUKOVLJA ZNA TAJNU NESTANKA DJEVOJKE? Njegova bivša nestala je u Njemačkoj

Slavonski Brod, 060313.Privodjenje D.P. (21) osumnjicenog za ubojstvo za sada nepoznate muske osobe.Sumnja se da bi to mogao biti njegov stanodavac Stanislav Turzanski (58) koji je nestao prije nekoliko dana.Na fotografiji: privodjenje D.P.Foto: Danijel Soldo / CROPIX
 Danijel Soldo / CROPIX

Slučaj okrutnog ubojstva 58-godišnjeg Stanislava Turžanskog iz Bukovlja još nije službeno okončan, a policija nastavlja kriminalističku istragu i vezano uz priče koje kruže po Slavonskom Brodu da 21-godišnjem Davidu P. to navodno nije prvi takav slučaj. Je li riječ o ozbiljnim navodima ili samo izmišljotinama i dodavanju novih detalja da bi okrutno ubojstvo dobilo drugi scenarij, pokazat će istraga.

- Ne možemo govoriti o detaljima, kao ni o tome u kojem smjeru radimo i s kim surađujemo. No činjenica je da ćemo provjeriti sve što se priča - rekli su u PU brodsko-posavskoj . Oni su očito ozbiljno shvatili priče da je u Njemačkoj nestala bivša djevojka Davida P., koja nikada nije pronađena, a navodno se isto dogodilo i jednom muškarcu.

Suradnja policija

Sada se utvrđuje istinitost tih priča, kao i je li David P. s tim povezan. Neslužbeno, hrvatski je ured Interpola dobio zahtjev od njemačkih kolega da naša krim policija pripremi ispitivanje Davida P. o okolnostima tog nestanka. Preciznije podatke o nestaloj djevojci, kao ni o lokaciji nestanka nisu se jučer mogle dobiti iz MUP-a.

Kako god bilo, monstruozno ubojstvo i sve što se nakon toga dogodilo - rezanje ubijenog Stanislava te raznošenje i razvoženje dijelova njegova tijela po Bukovlju i Slavonskom Brodu - i dalje je glavna tema u ovom kraju.

Šokirani su i rođaci ubojičine majke, koji žive u Bukovlju. No novinarima su, ne želeći se predstaviti, rekli da s njima nisu imali nikakve kontakte.

- Njegova je majka prekinula sve odnose s nama. Inače je prilično nedruštvena žena pa nitko tome što ne kontaktira s rodbinom nije pridavao veću pažnju. Malog zapravo nismo vidjeli još otkad je bio dječak, a i sada kada se vratio nitko od nas nije s njim kontaktirao. Ne znamo ni gdje su svih ovih godina živjeli i što su radili - ispričali su nam rođaci ubojičine majke.

Život u Münchenu

Podaci o Davidovu boravku u njemačkom gradu Münchenu iznimno su šturi. Na internetu su ostali tragovi korištenja manje poznatih socijalnih mreža u kojima je David P. još kao maloljetnik koristio nadimke Westend i Davar.

Zanimljivo je da oni koji su s njim bili u kontaktu i prije spoznaje o njegovu činu, ali i nakon toga, ističu da ni po čemu nisu mogli procijeniti što se krije u njegovoj glavi.

Sumnjivo ponašanje

Taksist koji ga je s torbom vozio do Poloja, gdje je David P. u Savu bacio torbu s donjim dijelom Stanislavova tijela, naveo je da mu je njegovo ponašanje bilo čudno, ali nije tome pridavao pozornost. No kad je doznao što se dogodilo, shvatio je da mrlja koja je za mladićem ostala u automobilu nije bila od ulja, nego od Stanislavove krvi. Ubojica se i tijekom privođenja u policiju, odnosno na Županijski sud ponašao normalno, kao da nekoliko dana prije nije masakrirao tijelo svog stanodavca.

S istražiteljima se šalio i bio zastrašujuće miran i opušten

Policajci koji su ga vodili prepričavali su kolegama da se cijelo vrijeme šalio i želio biti simpatičan. Tako je rekao i da sendvič koji je dobio ništa ne valja, odnosno da bi mu u Njemačkoj sigurno dali bolju hranu.

DORH još nije zaključio ni priču o ubijenom Stanislavu. Prema riječima zamjenika županijskog državnog odvjetnika Franje Kopunića, moraju DNK analizom utvrditi odgovara li donji dio tijela pronađen na Poloju gornjem dijelu nađenom kod vikendice na Bukovačkom brdu. ( N. P.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 23:51