DVOGODIŠNJI TEROR

MONSTRUM IZ RIJEKE ZLOSTAVLJAO NEĆAKINJE Užas se događao kada su djevojčice dolazile kod svojeg djeda, oca osumnjičenog

Ilustracija
 Damjan Tadic / CROPIX

Pod optužbama za više teških kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, policija je uhitila te je smješten u pritvor 55-godišnji Riječanin R.B., osumnjičen da je duže vrijeme spolno zlostavljao svoje dvije nećakinje.

Policija ne želi govoriti o ovom slučaju, s obzirom da su žrtve malodobna djeca. Prema kaznenoj prijavi, muškarca se tereti da je od svibnja 2013. do kraja prošle godine u svojem stanu u više navrata iskorištavao rođakinje, obje rođene 2003. godine. Hrvatski Kazneni zakon za seksualne delikte za koje se sumnjiči 55-godišnjeg Riječanina predviđa kaznu od najmanje tri godine zatvora.

Navodno se sve događalo tijekom školskih praznika, kada su djevojčice dolazile kod svojeg djeda, oca osumnjičenika, u kojem obojica zajedno žive. Djevojčice nisu silovane, no 55-godišnjaka se tereti da ih je dirao po intimnim dijelovima tijela, ljubio ih u usta te da im je znao i pokazivati svoje spolovilo, pred njima masturbirati te da im je pokazivao snimke spolnih odnosa.

Kada su informacije stigle do policije, pokrenuta je istraga koja je rezultirala uhićenjem 55-godišnjeg muškarca. Saslušan je na tužiteljstvu te je priveden sutkinji istrage Županijskog suda u Rijeci Kseniji Zorc koja mu je, zbog opasnosti da bi mogao utjecati na svjedoke i bojazni da bi mogao ponoviti kazneno djelo, odredila istražni zatvor. Također, određeno mu je i jamstvo u visini od 200 tisuća kuna uz koje će, ukoliko skupi taj novac, biti pušten da se u daljnjem postupku brani sa slobode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 18:22