DOBIO 20 GODINA ZATVORA

Monstrumu 20 godina zatvora: Mjesecima seksualno zlostavljao djevojčicu pa je nagovorao da se ubije

Pismo su pravosudna tijela presrela, te je ono postalo dokaz protiv 35-godišnjeg monstruma

Ilustracija

 John Birdsall/Bsip/Profimedia/John Birdsall/Bsip/Profimedia

Nepunih godinu dana od podizanja optužnice zbog stravičnih seksualnih delikata na štetu tri ženske osobe, od kojih je jedna maloljetna, na Županijskom sudu u Dubrovniku na 20-godina zatvora osuđen je 35-godišnji muškarac.

Osim zbog teških kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina, silovanja te pokušaja silovanja, dubrovačko tužiteljstvo ga tereti i za pokušaj poticanja na protupravno oduzimanje, ali i za pokušaj poticanja na samoubojstvo.

Prema optužnici, razvratnik bolesnog uma je od rujna 2019. pa sve do kraja svibnja 2021. činio gore navedena gnjusna djela. Dno dna je dotakao kada je odlučio, dok boravi iza rešetaka i nakon što su svirepi seksualni zločini isplivali van, ishoditi za sebe što povoljniju odluku u ovom kaznenom predmetu.

Kako? Iz zatvora je pisao nekim osobama da navedu maloljetnu žrtvu da napiše pisma u kojem će naznačiti kako u istrazi, kao svjedok, nije govorila istinu, a ujedno i da je nagovore da nakon "iskrenog" pisma pokajanja, izvrši samoubojstvo.

- Navodio ju je na protuzakonito postupanje, ali je pismo presreteno. Također, okrivljenika se tereti i da je sa sebi bliskom ženskom osobom izvršio spolni odnos savladavši njezin otpor, ali i da je s drugom ženskom osobom htio izvršili spolni odnos uz uporabu sile, ali se žrtva uspjela oduprijeti – kažu iz dubrovačkog Županijskog državnog odvjetništva.

Inače, ovaj sudski postupak odvijao se iza zatvorenih vrata za javnost zbog zaštite žrtava, a 35-godišnjak će iza rešetaka čekati pravomoćnost presude. Za pretpostaviti je da će se žaliti na visinu kazne, kako to obično biva, no o tome će dalje odlučivati Visoki kazneni sud.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:08