HOROR

MONSTRUOZNI PAR IŽIVLJAVAO SE NAD SEKSUALNOM ROBINJOM Nesretnoj ženi oduzeli dokumente i novac, a onda je uvukli po Zagrebu i tjerali na seks

 
Ilustracija
 Robert Fajt / CROPIX

Zbog sumnji da su u protekla dva mjeseca držali 31-godišnju djevojku kao seksualnu robinju te je uz prijetnje tjerali da se prostituira, policija je uhitila 39-godišnju ženu i 45-godišnjeg muškarca s područja Zagreba. Policija tvrdi da su djevojci početkom veljače osumnjičenici uzeli dokumente, novac i mobitel te je prisiljavali na prostituciju.

- Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom i 39-godišnjakinjom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo „Trgovanje ljudima“ na štetu 31-godišnjakinje te zbog sumnje da je 45-godišnjak počinio i kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Sumnja se da su osumnjičeni od početka veljače do 14. travnja 2020. godine uporabom sile i prijetnje, oduzimanjem osobnih dokumenata, mobitela i novčanih sredstava za život, na taj način ostvarili nadzor nad oštećenom, a sve s ciljem stjecanja nepripadne imovinske koristi iskorištavanjem oštećene kroz seksualnu eksploataciju odnosno kroz njeno podvođenje.

Osumnjičeni su, sumnja se, na internetu objavljivali oglase u kojima su oglašavali pružanje spolnih usluga muškarcima za novac, a s kojima je oštećena i imala spolne odnose na raznim adresama. Na taj način oštećena je od početka veljače 2020. do 14. travnja 2020. godine pružila spolne usluge muškarcima svakoga dana, a sav novac dobiven od pružanja spolnih usluga osumnjičeni su zadržavali za sebe.

U petak 17. travnja 2020. godine policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su pretragu osumnjičenih, kao i pretragu doma i drugih prostorija na adresi njihova prebivališta na području Zagreba, kojom prilikom su pronašli ukupno 481 grama marihuane pakirane u više manjih plastičnih omota.

U subotu 18. travnja 2020. godine osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu.

Prema oštećenoj osobi policija je inicirala pružanje pomoći sukladno Nacionalnom Planu za suzbijanje trgovanja ljudima.", navodi se u priopćenju zagrebačke policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. veljača 2022 12:12