120 KAZNENIH PRIJAVA

Motociklistički as Ringwald ponovno očitao bukvicu sudu: Svi dokazi plod su otrovane voćke!

Narušena su mi ustavna i temeljna prava: Zapisi o mjerama prisluškivanja mene i ostalih optuženika nisu zakoniti!
 Arhiva

Nekadašnji motociklistički as i “vlasnik” 120 kaznenih prijava , 40-godišnji Šibenčanin Stipe Ringwald jučer se na zadarskom Županijskom sudu, gdje mu se zbog preprodaje oko 100 grama marihuane, sudi s Vicom Mihaljevićem (31) iz Šibenika i Mariom Puhjerom (32) iz Mljeta, požalio da su mu narušena ustavna prava i temeljne slobode. Kazavši kako nalog za njihovo praćenje i prisluškivanje, nije bio valjan Ringwald je od Sudskog vijeća kojim predsjeda sudac Boris Radman zatražio da iz sudskog spisa izdvoje svi dokazi jer su oni kao takvi "plodovi otrovane voćke".

- Zapisi o mjerama prisluškivanja kako mene tako i ostalih optuženika nisu zakoniti. Takvo nezakonito postupanje ne bi dovelo do podnošenja prijave, istražnog zahtjeva, podizanja optužnice, njezine pravomoćnosti, pa ni do ove glavne rasprave - kazao je Ringwald koji je sa Mihaljevićem i Puhjerom uhvaćen "slučajno", dok je policija zbog preprodaje heroina prisluškivala i pratila Juru Rađu-Juku (29) i Ivicu Alebića (41) iz Splita i Zdravka Babića (57) iz Splita. Uhićeni su u prosincu 2009. godine na izlazu s autoceste Zadar 2, a nakon čega je predmet razdvojen. Ringwald i Mihaljević se nakon razdvajanja predmeta terete se da su nakon višekratnih međusobnih dogovora Puhjeri 91.45 grama marihuane.

- Bez obzira na to što se spis Županijskog suda u Zadru vodio pod istim brojem kao onaj koji se odnosio na druge optuženike i koji je poslije bio razdvojen, svi su pribavljeni dokazi apsolutno zakoniti - kazao je zastupnik optužbe Slobodan Denona nakon zahtjeva Stipe Ringwalda koji je zajedno sa Mihaljevićem dovezen iz pritvora u Splitu gdje se nalazi od 23. veljače 2010. godine. Ringwald se već žalio sudu prije nego što su predmeti razdvojeni te je tada kazao kako već 700 dana stoji u pritvoru i čeka raspravu.

- Iako se prema članku 284. Zakona o kaznenom postupku rasprava mora zakazati mjesec dana od podizanja optužnice, u ovom postupku rasprava je zakazana nakon 18 mjeseci, pa vas molim da se postupak ubrza ili razdvoji - kazao je tada sudskom vijeću Ringwald, koji je razdvajanje postupka zatražio jer se nalazio među prvom trojicom optuženika kojima se sudi za preprodaju marihuane, dok se preostali terete za preprodaju četiri grama heroina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 23:08